Στον εισαγγελέα η 52χρονη που έκρυβε στο σπίτι της τον Χρήστο Παππά [Εικόνες]
Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε η 52χρονη Ουκρανή που φέρεται να υπέθαλπε τον Χρήστο Παππά
Την ώρα που ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς μεταφερόταν στις φυλακές Δομοκού γινόταν η μεταγωγή της 52χρονης στα δικαστήρια που κατηγορείται ότι υπέθαλπε τον καταδικασμένο χρυσαυγίτη.
Πρόκειται για Ελληνίδα υπήκοο, με καταγωγή από την Ουκρανία, ομοϊδεάτισσα του υπ’ αριθμόν δύο της Χρυσής Αυγής, η οποία μάλιστα είχε ενεργό πολιτική δράση στον συγκεκριμένο χώρο. Πιο συγκεκριμένα, ήταν υποψήφια με τον συνδυασμό του Ηλία Κασιδιάρη στις τελευταίες δημοτικές εκλογές.
Η σχέση με τον Χρήστο Παππά
Σύμφωνα με τον δικηγόρο του φυγόποινου χρυσαυγίτη, Περικλή Σταυριανάκη, ο πελάτης του δεν διατηρούσε μακρινή φιλία μαζί της. «Περίπου έναν χρόνο και όχι παραπάνω να την ήξερε» είπε χαρακτηριστικά.
Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής είχαν βάλει στο «μικροσκόπιο» ένα κύκλο περίπου 300 ατόμων που είχαν σχέσεις με τον Χρήστο Παππά και θα μπορούσαν να είχαν οργανώσει τη διαφυγή του.
Κάθε φορά ο κύκλος των ατόμων μειωνόταν, ενώ οι αστυνομικοί αντιμετώπιζαν μεγάλα προβλήματα, καθώς λόγω της καραντίνας από την πανδημία, τα άτομα αυτά δεν κυκλοφορούσαν πολύ, με αποτέλεσμα το σχέδιο να αντιμετωπίζει δυσκολίες.
Παρόλα αυτά, όταν έφτασαν στην 52χρονη γυναίκα από την Ουκρανία που πήρε την ελληνική ιθαγένεια το 2015, κατάλαβαν ότι είχαν μπροστά τους για πρώτη φορά το άτομο που έκρυβε τον Χρήστο Παππά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί χρειάστηκε να ψάξουν και στα σκουπίδια για να εντοπίσουν στοιχεία τα οποία αποδείκνυαν ότι ο Παππάς βρισκόταν όντως εκεί.
- Ο Μάικ Τζέιμς και η ατάκα για το ΣΕΦ: «Η λέξη κλειδί είναι ότι παίζω»
- Ρωσία: Δεν χαρακτηρίζεται «άμεση απειλή» στη νέα στρατηγική ασφαλείας των ΗΠΑ – «Θετικό βήμα» λέει το Κρεμλίνο
- Τουρκία: Επτά νεκροί και 11 τραυματίες σε σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό
- «Kαταστροφική συμφωνία» η εξαγορά της Warner Bros. από το Netflix για την Τζέιν Φόντα
- Τροχαίο στο Παλαιό Φάληρο: Αυτοκίνητο τυλίχτηκε στις φλόγες έπειτα από σύγκρουση με άλλο όχημα
- Μπλόκα με χιλιάδες τρακτέρ σε όλη τη χώρα – Κλιμακώνουν οι αγρότες και πιέζουν την κυβέρνηση [Live χάρτης]

