Η Γιάννα Βασιλείου μιλάει για τις Σπέτσες. Το νησί της επανάστασης και της ελευθερίας.

Οι Σπέτσες είναι το πιο μακρινό από την Αθήνα νησί του Αργοσαρωνικού και φημίζονται για την αριστοκρατική ατμόσφαιρα και την πλούσια ιστορία τους.

«Δεν το διάλεξα εγώ αυτό το μέρος για μένα»

«Το αγαπημένο μου μέρος για το καλοκαίρι, αλλά και για τις μικρές αποδράσεις όλου του χρόνου. Ίσως τώρα πια που η ζωή μου εκτυλίσσεται μεταξύ Παλαιού Φαλήρου και Σπετσών, να προτιμώ τις πιο ήσυχες φθινοπωρινές ή ανθισμένες ανοιξιάτικες μέρες στο σπίτι στο νησί. Όταν με ρωτάνε από που είμαι απαντάω από την Κωνσταντινούπολη, αλλά στην καρδιά μου νιώθω και από τις Σπέτσες. Δεν το διάλεξα εγώ αυτό το μέρος για μένα. Το διάλεξαν πριν πολλά χρόνια ο παππούς και η γιαγιά μου γιατί όπως έλεγαν, τους θύμιζε την Αντιγόνη στα Πριγκιπονήσια. Την αγαπημένη τους εξοχή που δεν ξαναεπισκέφτηκαν ποτέ μετά την απέλασή τους από την Κωνσταντινούπολη»

Μόλις δυόμιση ώρες από την Αθήνα, είτε οδικώς είτε με πλοίο, είναι ο προορισμός που μπορεί να συνδυάσει την έντονη κοινωνική ζωή αν την επιλέξεις, αλλά και γαλήνιους περίπατους, βόλτες με άλογα, γραφικές παραλίες, μακριά από τα αυτοκίνητα και τις συνήθειες της πόλης.

Τα αγαπημένα της μέρη στο νησί

«Ένα καλό πρωινό ξεκινάει πάντα από το Μπικίνι και την πανέμορφη θέα του. Αν θες να βγεις λίγο έξω από το κέντρο του νησιού για το μπάνιο σου, σου προτίνω να πάρεις το καΐκι και να πας στα γαλανά νερά της Ζογεριάς. Στο γυρισμό σου αξίζει να περάσεις από τον Πάτραλη για τα πιο νόστιμα μαγειρευτά φαγητά ή αν προτιμάς πιο ιταλικές γεύσεις και περατζάδα, τότε το Provenza στο λιμάνι της Ντάπιας είναι ό,τι καλύτερο. Διακοπές χωρίς καλό φαγητό άλλωστε δεν είναι διακοπές.

Η νυχτερινή ζωή ανήκει στα μπαράκια και στα εστιατόρια του Παλιού Λιμανιού. Κάπου εκεί θα βρεις κι εμένα να τριγυρνάω με μια λευκή γουρουνίτσα ή να απολαμβάνω τη βραδιά δίπλα στο κύμα με τις νοστιμιές του Ταρσανά. Αξέχαστες βραδιές με φίλους και με την οικογένειά μου. Νιώθω ευγνώμων και τυχερή για όλες τις αναμνήσεις που έχω σε αυτό το νησί.  »

Το νέο τραγούδι

Η Γιάννα Βασιλείου επιστρέφει ανανεωμένη και παρουσιάζει το νέο της τραγούδι «Ξύπνησέ με» σε μουσική και στίχους του Γιώργου Καραδήμου, που κυκλοφορεί, μαζί με music video, από την Panik Oxygen.

Μια ιστορία για αυτό που δεν θέλουμε να ζήσουμε ή να παραδεχτούμε, για μια πραγματικότητα που γίνεται εφιάλτης και για το καταφύγιο που αναζητά κανείς σε αυτές τις περιπτώσεις. Η αλήθεια που κρύβεται στη σιωπή, οι αόρατες πληγές που σκεπάζει ο καθένας και η καθεμία, η επιθυμία να γυρίσουμε πίσω σε αυτό που είχαμε κάποτε και μας έκανε να νιώθουμε ασφαλείς

«Το “Ξύπνησέ Με” είναι ο τρόπος μας να απαντάμε σε σιωπές και φόβους από όπου κι αν αυτοί έρχονται στη διάρκεια της ζωής μας. Ένα τραγούδι που μου χάρισε ο Γιώργος Καραδήμος και νιώθω πραγματικά ότι ήρθε στη ζωή μου για να ταρακουνήσει μέσα μου συναισθήματα και να με οδηγήσει καλλιτεχνικά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στον Jimi Drosinos που με τον τρόπο που το σκηνοθέτησε, ένωσε τις ψυχές όλων μας», λέει η Γιάννα Βασιλείου.

Η Γιάννα Βασιλείου είναι τραγουδίστρια και το νέο της τραγούδι «Ξύπνησε με» κυκλοφορεί ήδη.