Ιταλία: Αύξηση της απόλυτης φτώχειας λόγω κοροναϊού
Αύξηση των ποσοστών απόλυτης φτώχειας, κυρίως στο Νότο της Ιταλίας και, δευτευόντως, στον ιταλικό Βορρά προκάλεσε η πανδημία του νέου κοροναϊού
Το 7,7% των ιταλικών νοικοκυριών βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης φτώχειας. Το ποσοστό αυξήθηκε λόγω συνεπειών του κοροναϊού.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Ιταλικού Ινστιτούτου Στατιστικής Istat, το 7,7% των ιταλικών νοικοκυριών, κατά το έτος 2020, βρισκόταν σε κατάσταση ένδειας.
Το 2019, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 6,4% και η αύξηση, σύμφωνα με τους αναλυτές, οφείλεται κυρίως στις συνέπειες της πανδημίας του νέου κοροναϊού.
Το 9,4% των νοικυκυριών του ιταλικού Νότου ζει σε κατάσταση απόλυτης φτώχειας, ενώ παράλληλα το ποσοστό αυτό παρουσιάζει αύξηση και στις περιφέρειες του ιταλικού Βορρά: το 2020 ήταν 7,6%, έναντι 5,8% το προηγούμενο έτος.
Σε ό,τι αφορά τις διάφορες ηλικιακές ομάδες, το 11,3% των κατοίκων της χώρας 18 έως 34 ετών αντιμετωπίζει απόλυτη φτώχεια, στους πολίτες 35 έως 64 ετών το ποσοστό είναι 9,2%, ενώ το ποσοστό όσων ζουν σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας περιορίζεται στο 5,4% για όσους είναι πάνω από 65 ετών.
- Ιράν: Οι ΗΠΑ ζυγίζουν την αποστολή ενισχύσεων και ενόψει πιθανής «νέας φάσης» του πολέμου, γράφει το Reuters
- Βρετανία: Δεν θα δικαστεί ξανά ο Κέβιν Σπέισι για σεξουαλική κακοποίηση – Ηρθε σε συμφωνία με τους ενάγοντες
- Ιράν: Ο Μακρόν ζητά από Τραμπ και αλ Θάνι moratorium στα πλήγματα εναντίον πολιτικών υποδομών
- Πετρέλαιο: Οι τιμές συνεχίζουν να αυξάνονται – Πέφτουν τα χρηματιστήρια
- Ιράν: Κονδύλι 200 δισ. δολαρίων ζητά το υπουργείο Πολέμου στις ΗΠΑ για να χρηματοδοτηθεί ο πόλεμος
- Ιράν: Ενας άντρας σκοτώθηκε στο Ισραήλ και 4 γυναίκες στη Δυτική Οχθη σε ιρανική πυραυλική επίθεση




