Συνάντηση Μπάιντεν – Πούτιν: Μειώνει τις προσδοκίες το Κρεμλίνο
Η συνάντηση κορυφής μεταξύ Πούτιν και Μπάιντεν στη Γενεύη στις 16 Ιούνη, δεν αναμένεται να φέρει κάποια σημαντική στροφή στις σχέσεις των δύο χωρών.
Όσο πλησιάζει η ημερομηνία συνάντησης κορυφής μεταξύ Πούτιν και Μπάιντεν στις 16 Ιούνη, τόσο πληθαίνουν οι δηλώσεις και οι κινήσεις εκατέρωθεν που πολώνουν το κλίμα στις σχέσεις των δύο χωρών.
Από τη μία ο Μπάιντεν δηλώνει ότι θα ξεκαθαρίσει στον Ρώσο πρόεδρο ότι οι ΗΠΑ δεν θα ανεχθούν παραβιάσεις δικαιωμάτων, από την άλλη ο Λαβρόφ σπεύδει να «χαμηλώσει τον πήχη» για τα αποτελέσματα της συνάντησης.
Όπως δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ: «Δεν έχουμε αυταπάτες και δεν προσπαθούμε να δημιουργήσουμε την εντύπωση, ότι θα υπάρξουν κάποιες τομές, κάποιες ιστορικές και συνταρακτικές αποφάσεις. Όμως το ίδιο το γεγονός των συνομιλιών σε επίπεδο ηγετών των δύο κύριων πυρηνικών δυνάμεων είναι φυσικά σημαντικό, πρέπει με κάθε τρόπο να το υποστηρίξουμε».
«Πρέπει οι ίδιοι να ανταλλάξουν απόψεις για το ποιες απειλές βλέπει η κάθε χώρα στον περίγυρο της αλλά και γενικά σε παγκόσμιο επίπεδο» πρόσθεσε ο Λαβρόφ.
Η Ρωσία την Δευτέρα είχε δηλώσει δια στόματος του Ρώσου υφυπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ ότι ενδέχεται να στείλει «δυσάρεστα» σήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες ενόψει της συνάντησης κορυφής των δύο προέδρων, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι θα αυξήσει έως το τέλος του έτους την στρατιωτική της παρουσία στα δυτικά σύνορα της.
- The Expla-in Project: Τι γίνεται στο ΠΑΣΟΚ;
- Μαριάντα Πιερίδη για το bullying του γιου της: «Το δύσκολο είναι το να βάλεις το σχολείο να ασχοληθεί σοβαρά»
- Ο Μακρόν ψάχνει και για κεντρικό τραπεζίτη – Γιατί παραιτήθηκε αιφνιδιαστικά ο Βιλερουά
- Κινηματογραφική ληστεία στην Ιταλία: Μασκοφόροι με «μαϊμού» περιπολικά ανατίναξαν χρηματαποστολή
- Το μήνυμα του Γκουαρντιόλα για τον τίτλο και το τέλος της «ξηρασίας» 89 χρόνων
- Γιατί οι Ιταλοί παραγωγοί μπαίνουν μέσα πουλώντας λάδι


