«Ποδηλατώντας την Ελλάδα»: Μηδενικό αποτύπωμα ρύπων στην πράξη
Ένας συμπατριώτης μας επιχειρεί να διανύσει 7 χιλιάδες χιλιόμετρα με το ποδήλατό του, στέλνοντας το μήνυμα πως οι αποστάσεις μπορούν να καλυφθούν χωρίς να ταράζεται η φύση
Μια πρωτότυπη οικολογική διαδρομή με τίτλο «Ποδηλατώντας την Ελλάδα» άρχισε με αφετηρία το Παλιό Λιμάνι Χανίων.
Με την υποστήριξη του Δήμου Χανίων, ο Παναγιώτης Μπαλολάκης, ερασιτέχνης αλλά έμπειρος ποδηλάτης, έκανε την αρχή ενός μοναδικού ποδηλατικού ταξιδιού σε όλη τη χώρα.
Ο Μπαλολάκης, ξεκινώντας από τα Χανιά, φιλοδοξεί να ταξιδέψει περισσότερα από 7.000 χιλιόμετρα, διασχίζοντας την Ελλάδα απ’ άκρη σ’ άκρη σε διάστημα 180 ημερών.
Στα περισσότερα από 7.000 χιλιόμετρα που θα επιχειρήσει να καλύψει με αφετηρία τα Χανιά, σταθμούς του θα αποτελέσουν όλες οι πρωτεύουσες και οι σπουδαιότερες ιστορικές και τουριστικές τοποθεσίες της Ελλάδας, από την Καλαμάτα έως την Ορεστιάδα και από τη Λευκάδα έως την Κάρυστο.
Αυτό το ιδιαίτερο ταξίδι στοχεύει να διατηρήσει ένα χαμηλό, σχεδόν μηδενικό, οικολογικό αποτύπωμα αξιοποιώντας το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς, ένα μικρό φωτοβολταϊκό για την απαραίτητη ενέργεια των συσκευών τηλεφωνίας/καταγραφής και διαμονή σε συνθήκες αυτόνομης κατασκήνωσης.
- Ιράν: Οι ΗΠΑ ζυγίζουν την αποστολή ενισχύσεων και ενόψει πιθανής «νέας φάσης» του πολέμου, γράφει το Reuters
- Βρετανία: Δεν θα δικαστεί ξανά ο Κέβιν Σπέισι για σεξουαλική κακοποίηση – Ηρθε σε συμφωνία με τους ενάγοντες
- Ιράν: Ο Μακρόν ζητά από Τραμπ και αλ Θάνι moratorium στα πλήγματα εναντίον πολιτικών υποδομών
- Πετρέλαιο: Οι τιμές συνεχίζουν να αυξάνονται – Πέφτουν τα χρηματιστήρια
- Ιράν: Κονδύλι 200 δισ. δολαρίων ζητά το υπουργείο Πολέμου στις ΗΠΑ για να χρηματοδοτηθεί ο πόλεμος
- Ιράν: Ενας άντρας σκοτώθηκε στο Ισραήλ και 4 γυναίκες στη Δυτική Οχθη σε ιρανική πυραυλική επίθεση



