Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Η αμοιβή των ηθοποιών της σειράς «ζαλίζει»
Πόσα χρήματα πήραν οι ηθοποιοί της σειράς «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»;
Τα γυρίσματα της τεράστιας για την εποχή (1977) παραγωγής -που είναι τεχνικά αψεγάδιαστη- κράτησαν σχεδόν ένα χρόνο, έγιναν σε αυθεντικούς χώρους και ο Τζεφιρέλι εξασφάλισε ένα εντυπωσιακό επιτελείο διάσημων ηθοποιών, αλλά και τεράστιο αριθμό κομπάρσων και τεχνικού- βοηθητικού προσωπικού.
Ο πάπας Παύλος ο 6ος ζητάει από τον καταξιωμένο Βρετανό παραγωγό Λιου Γκρέιντ να φτιάξει μια τηλεοπτική σειρά με θέμα τη ζωή του Ιησού. Εκείνος προτείνει τη σκηνοθεσία στον Ιταλό κορυφαίο.
ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ
Ο Άγγλος λογοτέχνης και σεναριογράφος Άντονι Μπέρτζες, που έχει γράψει το περίφημο «Κουρδιστό πορτοκάλι», αναλαμβάνει τη σύνθεση της πλοκής από τις ιστορίες των τεσσάρων Ευαγγελίων, με χρονολογική σειρά. Βασισμένος περισσότερο στο Ευαγγέλιο του Ιωάννη, ο σεναριογράφος κρατάει όσο το δυνατόν περισσότερους διαλόγους όπως παρουσιάζονται αυτούσιοι στα τέσσερα πρώτα βιβλία της Καινής Διαθήκης, με αρκετές φράσεις να απαγγέλλονται στα αραμαϊκό.
- Η Ιαπωνία σπάει ρεκόρ στους τουρίστες, με τους Κινέζους ωστόσο να της γυρνούν την πλάτη – Ο στόχος για το 2030
- Ο Κωστούλας «τρέλανε» το Νησί: Υπόκλιση από τα Μέσα στην Αγγλία για το απίθανο «ψαλίδακι» (pic, vid)
- Τραμπ για «Συμβούλιο Ειρήνης» – Επιβεβαιώνει το κάλεσμα στον Πούτιν και απειλεί τον Μακρόν
- Ανεμοδαρμένα Ύψη – Ο Τζέικομπ Ελόρντι και η Μάργκοτ Ρόμπι απόλαυσαν την ερωτική ιστορία «στην πραγματικότητα»
- Το κίνημα για τα Τέμπη έγινε για περισσότερη δημοκρατία όχι για λιγότερα δικαιώματα
- «Θέλει μεγάλη αυτοπεποίθηση να κάνει κάτι τέτοιο» – Ο Ανρί αποθέωσε τον Κωστούλα για το «ψαλιδάκι» (vids)




