Γαρίδες φλαμπέ ή σωτέ είναι πιο νόστιμες;
Με ποια συνταγή θα είναι πιο νόστιμες οι γαρίδες μας;
Μερίδες για 2 άτομα
Υλικά
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
8 τεμ. γαρίδες
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά κοφτή της σούπας αλεύρι
1 ποτήρι του κρασιού ούζο
400 γρ. κρέμα γάλακτος
αλάτι – πιπέρι
Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
1. Έχουμε καθαρίσει την ουρά από τις γαρίδες προσέχοντας να μην αποκολλήσουμε τα κεφάλια από την ουρά.
2. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σωτάρουμε* τις γαρίδες έως ότου ροδίσουν, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι να μαραθεί και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε και κάνουμε φλαμπέ* με το ούζο και στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε και μόλις δέσει η σάλτσα σερβίρουμε αφού έχουμε πασπαλίσει με το ψιλοκομμένο άνηθο.
3. Γαρνίρουμε με αγριόρυζο, ζυμαρικό ή λαχανικά ατμού.
Φλαμπέ ( flambé ) η χρήση αλκοολούχου ποτού στο μαγείρεμα. Συνήθως ανάβουμε το αλκοόλ έτσι ώστε να καεί κάνοντας εντύπωση στους καλεσμένους αφήνοντας ταυτόχρονα την γεύση του ποτού στο έδεσμα.(Προσοχή υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς ).
Σωτέ (sauté) τρόπος μαγειρέματος, συνήθως εδεσμάτων που μαγειρεύονται γρήγορα όπως φιλέτα, θαλασσινά, λαχανικά κ.λπ. Τοποθετούμε σε τηγάνι λιπαρή ουσία και όταν αυτή κάψει βάζουμε το υλικό που θέλουμε να ψήσουμε. Με μικρές απότομες κινήσεις κάνουμε τα υλικά να αναπηδούν ψήνοντάς τα ταυτόχρονα.
- Αταμάν: «Ήμασταν χάλια, δεν αξίζαμε τη νίκη»
- Λιγότερη δουλειά, περισσότερος τζόγος για την Gen Z
- Euroleague: Η βαθμολογία μετά το τέλος της 14ης αγωνιστικής
- Άνετο βράδυ για την Μπασκόνια (88-78), ο Βιλντόζα έδωσε τη νίκη στην Βίρτους (79-78)
- Πέθανε ο Φρανκ Ο. Γκέρι – Ο αρχιτέκτονας που έκανε το μέταλλο να χορεύει, «ανέστησε» το Μπιλμπάο και έδωσε μορφή στο χάος της ζωής
- Ερυθρός Αστέρας – Μπαρτσελόνα 79-89: Με οδηγό τον Κλάιμπερν η νίκη των μπλαουγκράνα

