Κοροναϊός : 30 εκατ. μάσκες αγόρασαν σε έναν χρόνο οι Θεσσαλονικείς
Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται ανάμεσα στους πρωταθλητές σε ό,τι αφορά τη χρήση μάσκας
Μια θέση μεταξύ των πρωταθλητών στη χρήση μάσκας φαίνεται να διεκδικούν οι Θεσσαλονικείς αφού, σύμφωνα με στοιχεία των φαρμακείων της πόλης, οι περισσότεροι, από την αρχή ήδη της πανδημίας, δεν αποχωρίζονται τη μάσκα τους και συμμορφώνονται με το μέτρο χρήσης της σε όλους τους χώρους.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» ο γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ) Γιώργος Κιοσές, από τους αριθμούς των πωλήσεων στα φαρμακεία αλλά και από την καταγραφή στις φαρμακαποθήκες μπορεί να συμπεράνει κάποιος πως η Θεσσαλονίκη βρίσκεται ανάμεσα στους πρωταθλητές σε ό,τι αφορά τη χρήση μάσκας.
«Σε διάστημα ενός έτους, δηλαδή από την 1η Ιανουαρίου 2020 έως και την 1η Ιανουαρίου 2021, όπως προκύπτει από τα στοιχεία μεγάλων φαρμακαποθηκών (χωρίς να υπολογίζεται το εκτεταμένο δίκτυο παράλληλων προμηθευτών), χορηγήθηκαν από τα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης 30 εκατομμύρια προστατευτικές μάσκες», τόνισε ο κ. Κιοσές, επισημαίνοντας πως «το 95% των προστατευτικών μασκών που χορηγήθηκαν ήταν χειρουργικές, όπως πρέπει να είναι». Μάλιστα, το δίμηνο Αυγούστου- Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τον κ. Κιοσέ, οι αγορές μασκών διπλασιάστηκαν και τριπλασιάστηκαν ενόψει της φθινοπωρινής περιόδου, με «το 10% του συνολικού αριθμού να αφορά τον Αύγουστο και άλλο ένα 10% τον Σεπτέμβριο». Η δε ροή μετά το πρώτο lockdown ομαλοποιήθηκε πολύ σύντομα.
Σημειώνεται ότι τα φαρμακεία δηλώνουν τα αποθέματά τους κάθε εβδομάδα, όπως οφείλουν να κάνουν, και πάρα το γεγονός ότι μάσκες πωλούνται σχεδόν παντού -μέχρι και σε …τροχήλατα βανάκια- οι Θεσσαλονικείς είναι απ’ αυτούς που επιλέγουν να τις αγοράζουν από τα φαρμακεία, τα οποία -όπως και οι φαρμακαποθήκες- έχουν επάρκεια μασκών.
Όπως σημειώνει ο κ. Κιοσές, η καλή βαθμολογία των Θεσσαλονικέων στη χρήση μάσκας δεν προκύπτει μόνο από τα αυξημένα ποσοστά στα φαρμακεία αλλά και από την εικόνα στους δρόμους της άλλοτε πολύβουης πόλης, όπου η ευρεία χρήση της χειρουργικής μάσκας είναι εμφανής.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ακρίβεια: Μετά το Πάσχα αρχίζουν τα Πάθη για την κυβέρνηση
- Μπέτις – Παναθηναϊκός: Ο Ρουιμπάλ κάνει το 1-0 για τους Ανδαλουσιάνους (vid)
- Ουκρανία: Αντιμέτωπη με οικονομική κατάρρευση – Αδειάζει η κλεψύδρα για το Κίεβο
- Ο Όρμπαν μόνος του στο περιθώριο στην Σύνοδο Κορυφής – Κάθισε μακριά όταν άρχισε να μιλά ο Ζελένσκι
- Conference League: Πρόκριση στην παράταση η Κρίσταλ Πάλας κόντρα στην ΑΕΚ Λάρνακας των 10 παικτών (2-1)
- Λάρισα: Αυτό είναι το άκρως απόρρητο αμερικανικό UAV που εθεάθη στην 110 Πτέρυγα Μάχης (βίντεο)



