Καναδάς : Σχέδια για πιο αυστηρή καραντίνα στους ταξιδιώτες
Τα νέα μέτρα θα στοχεύουν στο να αποθαρρύνουν τους Καναδούς να ταξιδεύουν, αλλά επίσης να τους προστατεύουν, ιδίως έναντι των νέων στελεχών του κορονοϊού, που είναι πιο μεταδοτικά, σύμφωνα με τον ίδιο.
Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό δεν απέκλεισε σήμερα το ενδεχόμενο επιβολής υποχρεωτικής καραντίνας στα ξενοδοχεία, με έξοδα των ταξιδιωτών, κατά την άφιξή τους στον Καναδά, προκειμένου να αποθαρρύνει τα μη απαραίτητα ταξίδια στο εξωτερικό και να περιορίσει τη διασπορά του νέου κοροναϊού.
«Είναι ένα ενδεχόμενο που εξετάζουμε», δήλωσε ο ίδιος, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, ερωτηθείς εάν σκέφτεται να επιβάλει μια τέτοιου είδους καραντίνα, όπως υπονόησε ο πρωθυπουργός του Κεμπέκ Φρανσουά Λεγκόλ.
«Δεν είναι η εποχή να σχεδιάζουμε ταξίδια στο εξωτερικό, ιδίως μη απαραίτητα ταξίδια ή διακοπές, διότι θα μπορούσαμε να επιβάλουμε αναπάντεχα νέα μέτρα, που θα μπορούσαν να καταστήσουν πολύ δυσκολότερη την επιστροφή στον Καναδά», προειδοποίησε ο Τριντό.
Τα νέα μέτρα θα στοχεύουν στο να αποθαρρύνουν τους Καναδούς να ταξιδεύουν, αλλά επίσης να τους προστατεύουν, ιδίως έναντι των νέων στελεχών του κορονοϊού, που είναι πιο μεταδοτικά, σύμφωνα με τον ίδιο.
«Τα μέτρα που ο Καναδάς εφαρμόζει για τα ταξίδια και τα σύνορα είναι από τα αυστηρότερα στον κόσμο», διαβεβαίωσε ο Τζάστιν Τριντό.
Από τον περασμένο Μάρτιο, οι ταξιδιώτες που φθάνουν στον Καναδά, είτε είναι Καναδοί είτε άλλης υπηκοότητας, υπόκεινται σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών, με στόχο να αποφευχθεί η εξάπλωση του κοροναϊού. Από τις αρχές Ιανουαρίου, πρέπει, επιπλέον, να παρουσιάζουν ένα αρνητικό τεστ Covid-19 που θα έχει γίνει τουλάχιστον πριν από τρεις ημέρες, για να μπορέσουν να ταξιδέψουν αεροπορικώς προς τον Καναδά.
Ο πρωθυπουργός του Καναδά, ο οποίος συνομίλησε χθες με τον επικεφαλής της Pfizer, Αλμπέρτ Μπουλά, προειδοποίησε ότι οι επόμενες εβδομάδες θα είναι «δύσκολες» λόγω της καθυστέρησης στις παραδόσεις των εμβολίων από τον φαρμακευτικό κολοσσό.
Ο Καναδάς, που έχει ήδη παραλάβει 1,1 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19, θα πρέπει να παραλάβει, βάσει του προγράμματος, 4 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Pfizer πριν από τις 31 Μαρτίου, είπε ο ίδιος.
Έως σήμερα, ο Καναδάς μετρά περισσότερα από 735.000 κρούσματα του νέου κοροναϊού και 18.797 νεκρούς.
- Φωτιά σε χώρο φιλοξενίας μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας – Πληροφορίες για τραυματίες
- Ολυμπιακός: Καθοριστικός για μία ακόμη φορά σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ο Τάιλερ Ντόρσεϊ
- Πόλεμος ανακοινώσεων ΠΑΣΟΚ – Χατζηδάκη για τους αγρότες: «Ομολόγησε το ψέμα του»
- Ολυμπιακός: «Κλειδί» για τη νίκη στο ΟΑΚΑ ο Μιλουτίνοφ, «άγγιξε» το νταμπλ – νταμπλ!
- Μπαρτζώκας: «Δεν υπάρχει αμφιβολία για το ποιοι είμαστε – Μεγάλη νίκη για τους φιλάθλους μας» (vid)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 03.01.2026]




