Καιρός : Έρχονται καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι
Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά ισχυρές βροχοπτώσεις αναμένεται να εκδηλωθούν τη Δευτέρα στα βόρεια και δυτικά
Μπορεί ο καιρός να είναι καλός σήμερα, πλην όμως μέσα στην ημέρα θα αρχίσει να χαλάει.
Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά κατά τόπους κατά το διήμερο Δευτέρα και Τρίτη.
Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, ισχυρές βροχοπτώσεις αναμένεται να εκδηλωθούν τη Δευτέρα στα βόρεια και δυτικά, ενώ σποραδικές καταιγίδες αναμένονται από το μεσημέρι στα δυτικά.
Προς το τέλος του εικοσιτετραώρου οι βροχές θα επεκταθούν και στο Βόρειο Αιγαίο ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Βόρειο Αιγαίο.
Την Τρίτη αναμένοντα βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές. Τα ισχυρότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο. Το απόγευμα υπάρχει πιθανότητα χαλαζόπτωσης στο Κεντρικό Αιγαίο.
Οι άνεμοι στο Ιόνιο δεν θα ξεπερνούν τα 6 έως 7 μποφόρ και στο Αιγαίο τα 7 έως 8 μποφόρ.
Σημειώνεται όμως ότι στις περιοχές εκδήλωσης καταιγίδων οι ριπαίοι άνεμοι ενδέχεται να είναι ισχυρότεροι.
Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα με αποτέλεσμα την κατά τόπους εκδήλωση λασποβροχών, ενώ η θερμοκρασία την Τρίτη θα παρουσιάσει πτώση.
- Ρωσία: Ενας νεκρός και ζημιές σε κτίρια από επίθεση ουκρανικών drones στην Κρασνοντάρ
- Ιράν: Για πλήγμα στο πυρηνικό εργοστάσιο της Μπουσέχρ ενημερώθηκε ο ΔΟΑΕ
- Στενά του Ορμούζ: Οι ΗΠΑ έπληξαν με διατρητικές βόμβες εγκαταστάσεις πυραύλων κατά πλοίων επιφανείας
- Φλόριντα: Νέα εκτέλεση θανατοποινίτη – Είχε απαγάγει, βιάσει και σκοτώσει νεαρή μητέρα
- Ιράν: 2 νεκροί από «θραύσματα πυραύλων» στο Τελ Αβίβ – Νέα ομοβροντία ιρανικών πυραύλων κατά του Ισραήλ
- Λίβανος: Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι έπληξε εκτοξευτήρες της Χεζμπολά

