Με πτώση άνοιξε το Χρηματιστήριο Αθηνών
O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώνεται στις 805,77 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,41%
Ήπιες πτωτικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της τελευταίας για το 2020 συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, εν μέσω ήπιας καθοδικής κίνησης και των ευρωπαϊκών αγορών.
O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώνεται στις 805,77 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,41%.
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 2,85εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,38%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,44 %.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Πειραιώς (+1,10%), των ΕΛΠΕ (+0,72%) και της Alpha Bank (+0,69%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Coca Cola HBC (-1,88%), της Τιτάν (-1,56%) και του ΟΛΠ (-0,81%).
Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι 0,42%δείκτες της Υγείας (+1,60%) και του Πετρελαίου (+0,42%) , ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τραπεζών (-1,34%) και των Τηλεπικοινωνιών (-0,72%).
Ανοδικά κινούνται 30 μετοχές, 16 πτωτικά και 13 παραμένουν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Ικτίνος +5,56% και Ιντερτέκ +4,76%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Elinoil-8,28% και Alpha Αστικά Ακίνητα -3,165%.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Ολυμπιακός: Η 12άδα για το παιχνίδι με την Μπασκόνια
- LIVE: ΑΕΚ – Τσέλιε
- Ομολογία αποτυχίας οι ορισμοί διαιτητών της Super League
- Ο οικονομολόγος που είχε προειδοποιήσει για την κρίση του 2008 επιστρέφει: «Ίσως έρχεται κάτι χειρότερο»
- Τουρκία: Ένας χρόνος από τη φυλάκιση του Εκρέμ Ιμάμογλου
- Παναγιώτης Δουδωνής: Έξι προτάσεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών του αφθώδους πυρετού στη Λέσβο







