Δώρο Χριστουγέννων : Θα καταβληθεί σε τρεις δόσεις – Αναλυτικά οι ημερομηνίες
Αντίστροφη μέτρηση για το Δώρο Χριστουγέννων
Περισσότεροι από 1.050 εκατομμύρια εργαζόμενοι θα λάβουν από το κράτος απευθείας στον τραπεζικό τους λογαριασμό το δώρο Χριστουγέννων που αναλογεί στο χρονικό διάστημα των αναστολών.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας η πληρωμή θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου ωστόσο μέχρι αργά χθες το βράδυ οι υπηρεσίες «έτρεχαν» τις διαδικασίες για να μπορέσουν να καταφέρουν η πίστωση να γίνει στους λογαριασμούς από σήμερα το βράδυ.
Το δώρο Χριστουγέννων
Η καταβολή από το κράτος του δώρου Χριστουγέννων θα γίνει απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων – εργαζομένων, ως εξής:
- Έως 21 Δεκεμβρίου ο εργοδότης οφείλει να καταβάλλει την αναλογία του Δώρου για τον χρόνο που ο εργαζόμενος δούλεψε κανονικά από 1η Μάϊου έως 31 Δεκεμβρίου με βάση τον ονομαστικό μισθό.
- Έως 31 Δεκεμβρίου ο εργοδότης μπορεί να δώσει το τμήμα του Δώρου που αναλογεί στις ημέρες από 21/12- 31/12.
- Έως 21 Δεκεμβρίου το κράτος θα καταβάλλει την αναλογία του Δώρου για τις αναστολές 1/5 – 30/1
- Έως 31 Ιανουαρίου το κράτος θα καταβάλλει το τελευταίο τμήμα του Δώρου, δηλαδή την αναλογία για αναστολή 1/12 – 31/12
Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι που δεν έχουν μπει σε αναστολή θα λάβουν το δώρο Χριστουγέννων από τον εργοδότη τους μέχρι 21 Δεκεμβρίου 2020.
Επίσης όσοι ήταν σε αναστολή έως 30 Νοεμβρίου αλλά δεν είναι σε αναστολή τον Δεκέμβριο θα λάβουν όλο το Δώρο που δικαιούνται από το κράτος έως τις 21 Δεκεμβρίου.
Οι εργαζόμενοι που θα μπουν σε αναστολή μόνο τον Νοέμβριο θα είναι μικρή της τάξης του 2% για χαμηλόμισθους, ως 8% για μισθούς των 1.560 ευρώ.
- Εξεταστική: Αρνείται να καταθέσει πάλι ο «Φραπές» – Δικαίωμα στη σιωπή επικαλείται ο Ξυλούρης
- «Απάτητα βουνά» ο Πάρνωνας και τα Τζουμέρκα
- Άννα Βίσση: Η τελευταία μεγάλη της συναυλία στο Καλλιμάρμαρο έρχεται αποκλειστικά στο MEGA
- Οι Σπερς «καθάρισαν» τους Λέικερς, η Οκλαχόμα έκανε ρεκόρ και τώρα… ημιτελικοί στο NBA Cup (vids)
- Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: 90χρονος ακινητοποίησε σκύλο με χαρτοταινία και τον έθαψε ζωντανό
- Φοινικούντα: «Ο θείος μου είχε καταλάβει ότι κάποιος θέλει το κακό του» – Τι λέει η ανιψιά του 68χρονου ιδιοκτήτη









