Έπαιξε σαν «Βασίλισσα»! Η Ρεάλ μετέτρεψε το ντέρμπι της Μαδρίτης με την Ατλέτικο σε μία καθαρή νίκη με 2-0, στο «Alfredo di Stefano Stadium» και πλησίασε αρκετά στην κορυφή του ισπανικού πρωταθλήματος.

Για την ακρίβεια, η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν πλέον βρίσκεται στην 3η θέση με 23 βαθμούς και είναι στο -3 από την πρωτοπόρο Ατλέτικο Μαδρίτης που έχει 26 (οι «ροχιμπλάνκος» βέβαια έχουν ένα ματς λιγότερο). Στη 2η θέση είναι η έκπληξη Σοσιεδάδ με 25 βαθμούς, ενώ έχει τους ίδιους αγώνες με τη Ρεάλ (12).

Επόμενα ματς εντός έδρας και για τις δύο ομάδες στο πρωτάθλημα. Η Ρεάλ κόντρα στην Μπιλμπάο στις 15 Δεκέμβρη και η Ατλέτικο με την Έλτσε στις 19 του μηνός.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ατλέτικο «έτρεχε» αήττητο σερί 26 αγωνιστικών στο πρωτάθλημα. Τελευταία της ήττα ήταν τον Φεβρουάριο του 2020 από τη… Ρεάλ. Και απόψε την νίκησε ξανά η Ρεάλ! Μετά τις Σεβίλλη (0-1) και Γκλάντμπαχ (2-0), ήταν η ώρα της Ατλέτικο να… πέσει στα δίχτυα της Βασίλισσας!

Στην αποψινή αναμέτρηση η Ρεάλ Μαδρίτης μπήκε πολύ πιο δυνατά και αποφασισμένη, εν αντιθέσει με την αντίπαλό της. Μόλις στο 15′, έγινε το 1-0 για τους «μερένχες». Ο Τόνι Κρόος εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά και ο Κασεμίρο ανενόχλητος πήρε την κεφαλιά και νίκησε τον Γιαν Όμπλακ για το 1-0.

Η Ατλέτικο ή καλύτερα το… φάντασμά της, είχε μείνει στα… αποδυτήρια, με αποτέλεσμα η Ρεάλ να κάνει ό,τι θέλει και σε κανένα σημείο να μην ανησυχεί ιδιαίτερα πως θα παραβιαστεί η εστία. Και στο 62′ διαμορφώθηκε το τελικό 2-0. Ο Καρβαχάλ έπιασε ένα πολύ δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στο κάθετο δοκάρι, εν συνεχεία στην πλάτη του Όμπλακ και κατέληξε στα δίχτυα της Ατλέτικο για το 2-0.

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κουρτουά, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Μεντί, Καρβαχάλ (78′ Ασένσιο), Καζεμίρο, Μόντριτς (88′ Βαλβέρδε), Κρόος, Λούκας Βάθκεθ, Βινίσιους (78′ Ροντρίγκο), Μπενζεμά

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Ομπλάκ, Σάβιτς, Φελίπε (46’Λόντι), Ερμόσο, Τρίπιερ, Κόκε, Ερέρα (46′ Κορέα), Καράσκο (46′ Λεμάρ), Γιορέντε, Ζοάο Φέλιξ (60′ Σαούλ), Λουίς Σουάρες (73′ Κοντογκμπιά)