Εφτασαν τα ισραηλινά drones στη Σκύρο
Η Ελλάδα αποκτά ένα σημαντικό όπλο
Στη Σκύρο εγκαταστάθηκαν τα πρώτα ισραηλινά drones που απέκτησε η Ελλάδα. Τα δύο Heron βρίσκονται ήδη επί ελληνικού εδάφους ενώ ισραηλινοί εκπαιδευτές έχουν αναλάβει να μάθουν σε Ελληνες τα μυστικά των μη επανδρωμένων αεροσκαφών.
Η Ελλάδα πρόκειται να αποκτήσει αρκετά drones με ενοικίαση με το σύστημα του leasing.
Τα ισραηλινής κατασκευής drones που ενοικιάζει η χώρα μας θεωρούνται ιδανικά για την επιτήρηση των θαλασσίων και χερσαίων συνόρων μας,. Είναι αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας, μπορούν να εκτελέσουν αποστολές σε απόσταση έως και 1.000 χιλιόμετρα από τη βάση τους σε ύψος 40.000 πόδια, φέρουν ραντάρ θαλάσσιας επιτήρησης, κάμερες και ηλεκτρο-οπτικό αισθητήρα με δυνατότητες λειτουργίας τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα και ένα πακέτο «τεχνικής νοημοσύνης».
Εφοδιασμένα με επικοινωνίες μέσω δορυφόρου, τα Heron, κατά τους επιτελείς της Πολεμικής Αεροπορίας, προσφέρουν ισχυρή επιχειρησιακή αντοχή σε ένα ευρύ πεδίο αποστολών, όπως η επιτήρηση, η φύλαξη συνόρων, η έρευνα και η διάσωση καθώς και η διαχείριση καταστροφών.
- Ειρηνικός: Νέα δολοφονική επίθεση των ΗΠΑ σκοτώνει 3 ανθρώπους που επέβαιναν σε σκάφος
- Ο Τραμπ υπέγραψε το διάταγμα για τον νέο παγκόσμιο δασμό 10%
- Η Ουκρανία έπληξε με drones εργοστάσιο κατασκευής πυραύλων στη Ρωσία, σε απόσταση 1.400 χλμ. από τα σύνορα
- Λίβανος: Τουλάχιστον 12 οι νεκροί από τα ισραηλινά πλήγματα – Θέτουν πλέον σε κίνδυνο την εύθραυστη εκεχειρία
- Παλαιό Φάληρο: Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων λόγω καθίζησης του οδοστρώματος
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Μπορώ να ζήσω χωρίς να είμαι Αρχιεπίσκοπος

