Κεφτέδες κουνουπιδιού
Μια πρωτότυπη και εξαιρετικά νόστιμη συνταγή με κουνουπίδι
Υλικά για 8 μερίδες
1 μέτριου μεγέθους κουνουπίδι
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κλαδάκι δυόσμο
1 κουταλιά ρίγανη
1 φλιτζάνι γάλα πλήρες
7 φρυγανιές
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 αβγό
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Διαδικασία
Κόβουμε το κουνουπίδι σε τέσσερα κομμάτια και το βράζουμε σε αλατισμένο νερό για περίπου 20 λεπτά. Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σουρώνουμε το κουνουπίδι και το πολτοποιούμε με ένα πιρούνι.
Έπειτα τρίβουμε το κρεμμύδι στον τρίφτη, μουλιάζουμε τις φρυγανιές στο γάλα και ψιλοκόβουμε τον δυόσμο. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε μαζί και τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
Αφού βγάλουμε το μείγμα από το ψυγείο, πλάθουμε τους κεφτέδες έτσι ώστε να είναι σχεδόν επίπεδοι, βάζουμε άφθονο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε.
- Συρία: Σουνιτική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη στο τζαμί με τους 8 νεκρούς
- Κ. Ανεστίδης: Δεν έκαναν κατάσχεση στον «Φραπέ» και έκαναν σε εμένα
- Μουσουλμανικό κράξιμο στον Σαλάχ λόγω… Χριστουγέννων! (pic)
- ΕΠΟ: Ο εσωτερικός πονοκέφαλος του Μάκη Γκαγκάτση
- Δε νοείται στιλάτος χωρίς χαρακτήρα – Πώς ο Helmut Lang άλλαξε για πάντα τη μόδα
- Βαρδούσια: Εντοπίστηκαν κάτω από χιονοστιβάδα χωρίς τις αισθήσεις τους οι αγνοούμενοι ορειβάτες