Κεφτέδες κουνουπιδιού
Μια πρωτότυπη και εξαιρετικά νόστιμη συνταγή με κουνουπίδι
Υλικά για 8 μερίδες
1 μέτριου μεγέθους κουνουπίδι
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κλαδάκι δυόσμο
1 κουταλιά ρίγανη
1 φλιτζάνι γάλα πλήρες
7 φρυγανιές
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 αβγό
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Διαδικασία
Κόβουμε το κουνουπίδι σε τέσσερα κομμάτια και το βράζουμε σε αλατισμένο νερό για περίπου 20 λεπτά. Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σουρώνουμε το κουνουπίδι και το πολτοποιούμε με ένα πιρούνι.
Έπειτα τρίβουμε το κρεμμύδι στον τρίφτη, μουλιάζουμε τις φρυγανιές στο γάλα και ψιλοκόβουμε τον δυόσμο. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε μαζί και τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
Αφού βγάλουμε το μείγμα από το ψυγείο, πλάθουμε τους κεφτέδες έτσι ώστε να είναι σχεδόν επίπεδοι, βάζουμε άφθονο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε.
- Πούτιν: Θερμή υποδοχή του Ρώσου προέδρου στην Ινδία – Στο επίκεντρο το πετρέλαιο, υπό την πίεση των ΗΠΑ
- Το Παγκόσμιο Κύπελλο… ξεκινάει: Το βράδυ της Παρασκευής η κλήρωση του Μουντιάλ 2026
- Κακοκαιρία Byron: Υπερχείλισε ποταμός – Κινδύνευσαν τουρίστες και κάτοικοι στη Φοινικούντα
- Αγρότες: Χιλιάδες τρακτέρ στους δρόμους, «η πιο μεγάλη κινητοποίηση από το 2016» – Στα σκοινιά η κυβέρνηση
- 18 χρόνια και 1.297 αγώνες: Ο ΛεΜπρόν για πρώτη φορά μονοψήφιος από το 2007!
- Η Pantone κάνει μια εκπληκτική επιλογή για το χρώμα (μη χρώμα) της χρονιάς 2026 -«Η ιστορία από την αρχή»