Δίκες – εξπρές για όσους έχουν καταθέσει αιτήσεις ρύθμισης οφειλών με το νόμο Κατσέλη
Με νομοθετική πρωτοβουλία που θα προωθήσει άμεσα το υπουργείο Δικαιοσύνης θα επιχειρηθεί η επίσπευση της συζήτησης των αιτήσεων ρύθμισης οφειλών του Ν. 3869/2010, οι οποίες εκκρεμούν στα πρωτοβάθμια δικαστήρια και έχουν προσδιορισθεί σε δικάσιμο μετά τις 15.6.2021.
Με νομοθετική πρωτοβουλία που θα προωθήσει άμεσα το υπουργείο Δικαιοσύνης θα επιχειρηθεί η επίσπευση της συζήτησης των αιτήσεων ρύθμισης οφειλών του Ν. 3869/2010, οι οποίες εκκρεμούν στα πρωτοβάθμια δικαστήρια και έχουν προσδιορισθεί σε δικάσιμο μετά τις 15.6.2021.
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, στο νομοσχέδιο που παρουσιάστηκε στο υπουργικό συμβούλιο από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, προβλέπεται η υποχρεωτική εκδίκαση των υποθέσεων εντός του έτους 2021, προκειμένου να αρθεί η υφιστάμενη εκκρεμότητα με την έκδοση των αποφάσεων εντός προβλεπόμενης προθεσμίας 6 μηνών από τη συζήτηση.
Η παρέμβαση αυτή –όπως επισημαίνεται από την κυβέρνηση- κρίνεται απολύτως αναγκαία, καθώς διαπιστώνεται ότι εκκρεμούν προσδιορισμένες σε δικασίμους μετά την 1η Ιανουαρίου 2021, περισσότερες από 40.000 σχετικές υποθέσεις με τη συζήτησή τους να έχει προσδιοριστεί σε πολλές περιπτώσεις σε χρόνο, που φτάνει ακόμη και μετά το 2027 σε περίπου 30 από τα 140 Ειρηνοδικεία της Χώρας.
Με τον τρόπο αυτό αίρεται μια μακροχρόνια εκκρεμότητα, εξαιτίας της οποίας οι μεν καλόπιστοι δανειολήπτες τελούν υπό καθεστώς ιδιότυπης ομηρίας, οι δε στρατηγικοί κακοπληρωτές τελούν υπό καθεστώς μη ανεκτής από την έννομη τάξη οιονεί προστασίας, τόνισε ο υπουργός.
- Κληρονομιές: Αξιοποίηση ακινήτων και περιουσιακών στοιχείων – Όλες οι αλλαγές
- Πώς οι λόγιοι της Αλεξάνδρειας προσπαθούσαν να χαρτογραφήσουν τους μύθους της αρχαίας Ελλάδας
- Κάνεις κουτσομπολιό και δεν το ξέρεις
- «Το Βιβλίο της Ζούγκλας»: Ποιος θα είναι ο Μόγλης στην παράσταση που θ’ ανέβει στο Λονδίνο
- Μέση Ανατολή: «Πονοκεφάλους» στην κυβέρνηση για την ενεργειακή κρίση – Ο αγροτικός τομέας και οι αυξήσεις στο ράφι
- Καρκίνος: Σταθερά στο 7% των δαπανών υγείας – Βελτιώνεται η επιβίωση






