Πέρκα με χυμό λάιμ
Ενα πιάτο έτοιμο σε λιγότερο από μισή ώρα
Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 15΄
ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)
4 κ.σ. ελαιόλαδο
4 φιλέτα πέρκας, με το δέρμα της (περίπου 170 γρ. το καθένα)
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη
2 φλ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
½ φλ. δυόσμος, ψιλοκομμένος
2 κ.σ. χυμός λάιμ
1 κ.σ. σουσάμι καβουρδισμένο
Αλάτι, πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ζεσταίνουμε καλά σε ένα μεγάλο σχαροτήγανο τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα βάζουμε, με το δέρμα προς τα κάτω, στο σχαροτήγανο. Τα πιέζουμε πού και πού με μια σπάτουλα για να βεβαιωθούμε ότι ακουμπάνε καλά στο σκεύος. Μόλις το δέρμα ροδίσει και γίνει τραγανό, σε 6-8 λεπτά, αναποδογυρίζουμε τα φιλέτα και τα ψήνουμε για 1 λεπτό ακόμη.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα κρεμμυδάκια, την πιπεριά, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, τον χυμό λάιμ, το σουσάμι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αλάτι. Σερβίρουμε βάζοντάς το πάνω από τα φιλέτα της πέρκας.
- LIVE: Βόλος – Κηφισιά
- Πορεία για τον Γρηγορόπουλο: Ένταση και επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας – Χημικά και προσαγωγές
- Πώς να μειώσεις τον λογαριασμό ρεύματος τον χειμώνα χωρίς να κρυώνεις
- Το Netflix αποκτά τους σούπερ ήρωες της DC – Το brand που δεν αξιοποιήθηκε ποτέ πλήρως
- Δωρεάν εργαλεία AI σε φοιτητές ελληνικών πανεπιστημίων από την Google
- «Είναι ο Ντάνιελ Ντέι-Λιούις της γενιάς μας» – H Μάργκοτ Ρόμπι για τον Τζέικομπ Έλορντι στα Ανεμοδαρμένα Ύψη


