
Επίδομα 534 ευρώ : Πού κάνουν αίτηση οι εποχικοί – Πότε θα πληρωθεί
Νέες οδηγίες για τους εποχικά απασχολούμενους στα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας έδωσε το υπουργείο Εργασίας
Νέες οδηγίες για τους εποχικά απασχολούμενους στα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας έδωσε το υπουργείο Εργασίας.
Οι εποχικοί εργαζόμενοι μπορούν να υποβάλουν τη διαδικτυακή αίτησή τους για το επίδομα των 534 ευρώ από την Τρίτη 7 Ιουλίου έως και το τέλος του μήνα.
Η καταβολή του ποσού θα γίνει τις πρώτες δέκα ημέρες του Αυγούστου.
Οι εποχικά εργαζόμενοι πρέπει να υποβάλουν και αίτηση με νέο έντυπο, μέσω της πλατφόρμας supportemployees.services.gov.gr, είτε έχουν επαναπροσληφθεί είτε όχι για να κριθούν δικαιούχοι του επιδόματος.
Οι δηλώσεις αφορούν εποχικά εργαζόμενους σε ξενοδοχεία, με υποχρέωση επαναπρόσληψης, και η υποβολή των υπεύθυνων δηλώσεων πρέπει να πραγματοποιηθεί από τους εργαζόμενους σε εποχικά ξενοδοχεία και τουριστικά λεωφορεία για την αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους έως και 534 ευρώ που αφορά στον Ιούνιο.
Οι δικαιούχοι
Ως δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους έως 534 ευρώ ορίζονται οι εποχικά εργαζόμενοι που:
- Δεν έχουν δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης και έχουν λάβει τακτική επιδότηση ανεργίας για 3 μήνες και 5 ημέρες από τον Σεπτέμβριο 2019 ως και τον Φεβρουάριο 2020.
- Απολύθηκαν από επιχειρήσεις λόγω της πτώχευσης της Thomas Cook και έχουν λάβει τακτική επιδότηση ανεργίας από τον Σεπτέμβριο 2019 ως και τον Φεβρουάριο 2020.
- Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να παραμείνετε εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ από τον Ιούνιο ως και τον Αύγουστο 2020.
- Το μέλλον του Βαλαντσιούνας στους Νάγκετς και το NBΑ και τα δεδομένα για Παναθηναϊκό
- Global Sumud Flotilla: Το Ισραήλ κατέλαβε 10 σκάφη ανοιχτά της Κύπρου – Χάθηκε η επικοινωνία με πολλά ακόμη
- Γιάννης και Μαράια παίζουν μποξ και… προειδοποιούν γαμπρούς και νύφες των παιδιών τους: «Ερχόμαστε για σας»
- Εβδομάδα εξελίξεων στη Βουλή: Την Τετάρτη στην επιτροπή Θεσμών οι Δεμίρης και Τζαβέλλας για τις υποκλοπές
- Κάννες: Ηχηρή απουσία της Μπάρμπρα Στρέιζαντ – Γιατί ακύρωσε την εμφάνισή της
- Ανδρουλάκης: Οκτώ δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ για το ιδιωτικό χρέος – Η κυβέρνηση ταυτίστηκε με τη λεηλασία των ξένων funds









