Σούπα αγκινάρας
Ασυνήθιστη, χορταστική, εξαιρετικά νόστιμη, γίνεται γρήγορα και δίνει ταυτόχρονα την αίσθηση του φίνου και του comfort φαγητού.
Προετοιμασία 15΄, Μαγείρεμα 30΄
ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα
1 κ.σ. ελαιόλαδο και 1 κ.σ. ακόμη για το σερβίρισμα
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη στα τέσσερα
1 φύλλο δάφνης
1 μεγάλη πατάτα, καθαρισμένη, κομμένη στα έξι
450 γρ. καρδιές αγκινάρας, φρέσκες ή κατεψυγμένες
800 ml σπιτικός ζωμός λαχανικών , ή από βιολογικό κύβο ή από ζελέ ψυγείου
Αλάτι και πιπέρι
80 γρ. καπνιστό μετσοβόνε, τριμμένο
2 κ.σ. άνηθος, ψιλοκομμένος
2-3 κ.σ. χυμός λεμονιού
Ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο, για το σερβίρισμα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει, για περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο, τη δάφνη, την πατάτα και τις αγκινάρες και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τον ζωμό και προσθέτουμε αλατοπίπερο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε να βράσει για περίπου 25-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν καλά τα υλικά μας. Αποσύρουμε από τη φωτιά και πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ ή περνώντας τα υλικά από το multi. Επιστρέφουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά να ζεσταθεί (αν έχει κρυώσει). Προσθέτουμε το μετσοβόνε, τον άνηθο και το λεμόνι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε περιχύνοντας λίγο ελαιόλαδο, και πασπαλίζουμε με ξύσμα λεμονιού και επιπλέον πιπέρι, αν θέλουμε.
- Επιμένουν στην Ιταλία: «Ο Σέιμπεν Λι πιέζει για μεταγραφή» (pic)
- Χεζμπολάχ: Απορρίπτουμε την απαίτηση για αφοπλισμό εφόσον οι επιθέσεις του Ισραήλ συνεχίζονται
- Τραγωδία στα Χανιά: 60χρονος σκοτώθηκε σε τροχαίο και εντοπίστηκε μετά από ώρες – Ήταν πατέρας 3 παιδιών
- ΣΥΡΙΖΑ: Πλήγμα στη θεσμική υπόληψη και δημοκρατική λειτουργία της Βουλής η κατάργηση των ζωντανών μεταδόσεων των εξεταστικών
- Ο Λούκα Βούσκοβιτς είναι ο ήρωας των Χριστουγέννων στην Μπουντεσλίγκα
- «Προτιμούσα να έχω γεννήσει ένα σκυλάκι» – Ο αποξενωμένος γιος της Μπριζίτ Μπαρντό, Νικολά-Ζακ Σαριέ
