
Παναγιωτόπουλος: Είμαστε έτοιμοι και για στρατιωτική εμπλοκή με την Τουρκία αν χρειαστεί
Έτοιμος για όλα, ακόμη για ανάληψη στρατιωτικής δράσης έναντι της Τουρκίας, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος
Έτοιμος για όλα, ακόμη για ανάληψη στρατιωτικής δράσης έναντι της Τουρκίας, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.
Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, τόνισε ότι η Ελλάδα μεριμνά για την αύξηση της αποτρεπτικής ισχύος των ενόπλων δυνάμεων, καταλήγοντας μάλιστα «ο νοών νοείτω».
Συγκεκριμένα, ερωτηθείς αν η Ελλάδα είναι έτοιμη ακόμα και για μια στρατιωτική λύση, όπως ανέφερε ο σύμβουλος του πρωθυπουργού κ. Διακόπουλος, απάντησε πως «Ακριβώς! Είπε ότι προετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα. Μέσα σε όλα τα ενδεχόμενα συμπεριλαμβάνονται ασφαλώς και η στρατιωτική εμπλοκή. Δε θέλουμε να φτάσουμε εκεί, αλλά θέλουμε να καταστήσουμε σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε απόλυτο βαθμό. Επομένως, ο νοών νοείτω!»
Νωρίτερα, απαντώντας για την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα σε στεριά και θάλασσα υπογράμμισε πως «η συμπεριφορά της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα είναι αρκετά επιθετική. Θεωρώ ότι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσει η Ελλάδα αυτή τη συμπεριφορά, η οποία έχει γενικά μια τάση αυξανόμενης επιθετικότητας, είναι αφενός να εξαντλεί όλα τα διπλωματικά της όπλα και από την άλλη μεριά να μεριμνά για την αύξηση της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων».
- ΤτΕ: Το κακό σενάριο για τις τράπεζες αν παραταθεί η κρίση στη Μέση Ανατολή
- Ακυρώσεις πτήσεων και απογείωση τιμών από αεροπορικές εταιρείες λόγω Ιράν
- Κατηγορούμενος για κακούργημα ο διανομέας που πετούσε πέτρες κατά γυναικών στην Κηφισιά
- ΔΕΗ Tour of Hellas 2026: Η Ελλάδα και το ποδήλατο σε πρώτο πλάνο μέσα από μία εντυπωσιακή αγωνιστική διαδρομή με την υποστήριξη της ΔΕΗ
- Χέγκσεθ: Η κατάπαυση του πυρός με το Ιράν δεν έχει τελειώσει – Δεν επιδιώκουμε σύγκρουση, θα αμυνθούμε επιθετικά
- Η Μπάγερν επενδύει στο μέλλον: Στο στόχαστρο ο 16χρονος Κβαρατσκέλια



