
«Ο νέος κοροναϊός έχει αποδυναμωθεί» δηλώνει ιταλός γιατρός
«Τα test που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες 10 ημέρες έδειξαν ότι το ιικό φορτίο σε ποσοτικό επίπεδο είναι απειροελάχιστο σε σύγκριση με τα ιικά φορτία πριν από έναν ή δύο μήνες», δήλωσε ο ιταλός γιατρός στο δίκτυο RAI.
Ο νέος κορονοϊός χάνει το φορτίο του και έχει γίνει πολύ λιγότερο θανατηφόρος, δήλωσε ο Αλμπέρτο Ζανγκρίλο, διευθυντής του νοσοκομείου Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου.
«Τα test που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες 10 ημέρες έδειξαν ότι το ιικό φορτίο σε ποσοτικό επίπεδο είναι απειροελάχιστο σε σύγκριση με τα ιικά φορτία πριν από έναν ή δύο μήνες», δήλωσε ο ιταλός γιατρός στο δίκτυο RAI.
Ο Αλμπέρτο Ζανγκρίλο δήλωσε ότι ορισμένοι ειδικοί «κινδυνολογούν» σχετικά με την προοπτική δεύτερου κύματος κρουσμάτων και ότι οι πολιτικοί οφείλουν να λάβουν υπ΄όψιν τους την νέα πραγματικότητα.
«Πρέπει να ξαναγίνουμε μία κανονική χώρα. Κάποιος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για την τρομοκράτηση της χώρας».
Απαντώντας η ιταλική κυβέρνηση συνέστησε προσοχή, διότι είναι πολύ πρόωρο να κηρυχθεί η νίκη.
«Εν αναμονή επιστημονικής απόδειξης που θα υποστηρίξει την θέση ότι ο ιός έχει εξαφανισθεί…θα καλούσα όσους ισχυρίζονται ότι είναι βέβαιοι να μην προκαλούν σύγχυση στους Ιταλούς», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Σάντρα Ζάμπα, υφυπουργός Υγείας.
«Αντίθετα, θα πρέπει να προτρέψουμε τους Ιταλούς να παραμείνουν σε ύψιστη επιφυλακή, να διατηρήσουν την κοινωνική αποστασιοποίηση, να αποφεύγουν τον συνωστισμό, να πλένουν συχνά τα χέρια τους και να φορούν μάσκες».
Και δεύτερος γιατρός από την βόρεια Ιταλία δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ansa ότι έχει επίσης διαπιστώσει ότι ο ιός έχει αποδυναμωθεί. «Η ισχύς που είχε ο ιός πριν από δύο μήνες δεν είναι η ίδια που έχει σήμερα», δήλωσε ο Ματέο Μπασέτι, επικεφαλής της κλινικής Λοιμωδών Νόσων του νοσοκομείου Σαν Μαρτίνο της Γένοβας.
«Σήμερα είναι σαφές ότι η νόσος Covid-19 είναι διαφορετική».
Πηγή: ΑΜΠΕ
- Οδηγός παρέσυρε 15 άτομα σε παρέλαση στη Λουιζιάνα
- Ιταλία: Περιορισμοί στα καύσιμα στα αεροδρόμια της Μπολόνια, του Μιλάνου Λινάτε, του Τρεβίζο και της Βενετίας
- ΟΗΕ – Ορμούζ: Αναβολή χωρίς νέο χρονοδιάγραμμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας για το σχέδιο απόφασης του Μπαχρέιν
- Ιράν: Οι κόρες του Κασέμ Σολεϊμανί διαψεύδουν ότι έχουν σχέση με τις γυναίκες που συνελήφθησαν στις ΗΠΑ
- Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι συναντήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη
- Περίπου 1.500 ναύτες των ΗΠΑ έφυγαν πανικόβλητοι από το Μπαχρέιν – Δεν πήραν ούτε τις στολές τους


