Κοροναϊός : Το Ισραήλ δοκιμάζει εμβόλιο σε τρωκτικά
Το Ισραήλ ξεκίνησε δοκιμές του πρωτότυπου ενός εμβολίου κατά του κοροναϊού σε τρωκτικά
Το Ισραήλ ξεκίνησε δοκιμές του πρωτότυπου ενός εμβολίου κατά του κοροναϊού σε τρωκτικά, σε ένα βιοχημικό εργαστήριο, έγινε γνωστό σήμερα από μια πηγή.
Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έδωσε εντολή, την 1η Φεβρουαρίου, στο Ινστιτούτο Βιολογικών Ερευνών του Ισραήλ (IIBR), που βρίσκεται στο Νες Ζιόνα, να συνδράμει τη μάχη εναντίον της πανδημίας του κοροναϊού.
Σε μια ανακοίνωση που εκδόθηκε, το γραφείο του Νετανιάχου ανέφερε ότι ο διευθυντής του IIBR Σμούελ Σαπίρα τον ενημέρωσε σχετικά με τη «σημαντική πρόοδο» που έχει επιτευχθεί στον σχεδιασμό ενός πρωτότυπου εμβολίου και ότι το ινστιτούτο «προετοιμάζει τώρα ένα μοντέλο για να ξεκινήσει δοκιμές σε ζώα».
Μια πηγή με γνώση των δραστηριοτήτων του IIBR είπε στο Reuters ότι οι δοκιμές έχουν ήδη ξεκινήσει σε τρωκτικά. Η πηγή απέφυγε να συγκεκριμενοποιήσει το είδος των τρωκτικών.
Το IIBR εικάζεται ότι έχει εργαστεί σε προγράμματα βιολογικών και χημικών όπλων. Το Ισραήλ ούτε το επιβεβαιώνει ούτε το αρνείται αυτό.
Σε μια σπάνια δημόσια τοποθέτηση, ο επικεφαλής καινοτομίας του IIBR Έραν Ζαχάβι είπε την περασμένη εβδομάδα ότι το ινστιτούτο έχει επικεντρώσει όλην την προσοχή του στον κοροναϊό με τρεις ομάδες του να προσπαθούν να αναπτύξουν ένα εμβόλιο ενάντια στον COVID-19, ενώ άλλες ομάδες κάνουν έρευνες για πιθανές θεραπείες.
- Η Λόρα είχε χαρτί με την υπογραφή της μαμάς της – Τι λέει συνεπιβάτης της 16χρονης στην πτήση για Γερμανία
- Έφοδος της ΔΑΕΕ στο σπίτι του ιδιοκτήτη της «Βιολάντα» – Κατασχέθηκε ηλεκτρονικός εξοπλισμός
- «Κρούση» του Άρη στον Κουαμέ, σύμφωνα με τους Ιταλούς
- Τραγωδία με μετανάστες στη Χίο: Όσα είπε στην αναφορά του ο κυβερνήτης του Λιμενικού σκάφους
- Συλλυπητήρια ΠΑΣΟΚ για τον θάνατο του Θανάση Σκουρτόπουλου – «Το αποτύπωμα που αφήνει θα μείνει ανεξίτηλο»
- Κακοκαιρία – Εικόνες καταστροφής στη Λακωνία – Μεγάλες ζημιές από χείμαρρους στα χωριά του Ταΰγετου


