Σαουδική Αραβία : Κλείνει τα σύνορα στους προσκυνητές για «να μην φέρουν τον νέο κοροναϊό»
Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας αναστέλλουν «προσωρινά» την είσοδο στην επικράτεια της χώρας προσκυνητών που θέλουν να πάνε στη Μέκκα και τη Μεδίνα, προκειμένου να αποτραπεί «η έλευση του νέου κοροναϊού».
Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας αναστέλλουν «προσωρινά» την είσοδο στην επικράτεια της χώρας προσκυνητών που θέλουν να πάνε στη Μέκκα και τη Μεδίνα, προκειμένου να αποτραπεί «η έλευση του νέου κοροναϊού (COVID-19) στο βασίλειο και η εξάπλωσή του», γνωστοποίησε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών στο Ριάντ.
Πρόσθετα μέτρα
Επιπλέον, οι αρχές της σουνιτικής μοναρχίας αποφάσισαν να ανασταλεί η είσοδος στη χώρα ταξιδιωτών – ακόμα κι αν έχουν τουριστική βίζα – από τις χώρες όπου έχουν καταγραφεί επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού και η κατάσταση θεωρείται απειλητική, κατά την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.
Επιπλέον, στην ανακοίνωσή της η σαουδαραβική διπλωματία συστήνει στους υπηκόους του βασιλείου να μην ταξιδεύουν σε χώρες όπου εξαπλώνεται ο COVID-19.
Πηγή: ΑΠΕ
- Ισημερινός: Ανταλλαγή πληροφοριών με ευρωπαϊκό κέντρο για την καταπολέμηση των ναρκωτικών
- Ισχυρή ηλιακή καταιγίδα πλήττει τη Γη – Τι μπορεί να προκαλέσει
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ καθαιρεί τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του, εξοργισμένος για την «ανικανότητα» στελεχών
- Γροιλανδία: Την ανάγκη «σεβασμού της κυριαρχίας της» τονίζει η φον ντερ Λάιεν σε μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ
- Συρία: Τραμπ και Σάρα συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
