Ίντερ με ψυχή, καρδιά, στόφα πρωταθλήτριας και… λίγη τύχη!

Σε ένα από τα καλύτερα «derby della madonnina» των τελευταίων ετών, η ομάδα του Αντόνιο Κόντε έκανε την μεγάλη ανατροπή σε διάστημα 45 λεπτών.

Οι νερατζούρι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-0 στο φινάλε του πρώτου μέρους αλλά κατάφεραν να πετύχουν την μεγάλη ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο επικρατώντας με 4-2. Μια νίκη κορυφής για την ομάδα του Αντόνιο Κόντε, καθώς θυμίζουμε ότι η Γιουβέντους ηττήθηκε το βράδυ του Σαββάτου από την Βερόνα με 2-1.

Ένας τρομερός Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στο πρώτο ημίχρονο, βάλθηκε να πληγώσει την πρώην ομάδα του (ένα γκολ, μία ασίστ), αλλά στα εναπομείναντα 45 λεπτά ήρθαν τα πάνω-κάτω.

Κάπως έτσι διατηρήθηκε και η παράδοση που θέλει τους «ροσονέρι» να έχουν να νικήσουν την «γηπεδούχο» Ίντερ από το 2010.

Στο πρώτο μέρος μία ομάδα υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο και αυτή ήταν η Μίλαν. Η ομάδα του Στέφανο Πιόλι έκλεισε στο δικό της μισό την Ίντερ και δεν άργησε να μετουσιώσει την υπεροχή της σε προβάδισμα.

Στο 40′ ο Ρέμπιτς άνοιξε το σκορ για λογαριασμό των φιλοξενούμενων, έπειτα από ασίστ του Ιμπραΐμοβιτς, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου 45λεπτου ο Σουηδός σούπερ-σταρ με κεφαλιά νίκησε τον Παντέλι για το 0-2.

Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε έδειχνε να έχει βγει νοκ-άουτ όχι τόσο λόγω του αποτελέσματος, αλλά εξαιτίας της εικόνας της. Αρκούσε όμως ένα δίλεπτο, για να έρθει το… ηλεκτροσόκ.

Στο 51’ ο Μπρόζοβιτς με φοβερό σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 1-2, ενώ σχεδόν με την σέντρα, ο Καντρέβα βρήκε κάθετα τον Σάντσες, που πρόλαβε την έξοδο του Ντοναρούμα, έστρωσε πίσω στον Βεσίνο κι εκείνος με σουτ έκανε το 2-2.

Η Μίλαν είχε ήδη γκρεμίσει ό,τι έφτιαχνε στο πρώτο μέρος και στο 70′ ήρθε η πλήρης ανατροπή σκηνικού. Ο Ντε Φράι με κεφαλιά έγραψε το 3-2, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Στις καθυστερήσεις μάλιστα ο Λουκάκου από κοντά διαμόρφωσε το τελικό 4-2, σε μια νίκη τίτλου!