Eurostat : H Ελλάδα πρώτη στην ΕΕ στις κατσίκες
Στην Ελλάδα εκτρέφονται 3,6 εκατ. κατσίκες.
Άλλη μια ελληνική πρωτιά είναι γεγονός, και επαληθεύθηκε από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat).
Σύμφωνα με την Eurostat, η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση στον αριθμό κατσικιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα εκτρέφονται 3,6 εκατ. κατσίκες. Δεύτερη είναι η Εσθονία με 2,76 εκατ. κατσίκες, ενώ την τριάδα συμπληρώνει η Ρουμανία με 1,53 εκατ. κατσίκες.
Tα παραπάνω βέβαια είναι επίσημοι αριθμοί, γιατί στην πραγματικότητα ο αριθμός των κατσικιών αναμένεται να είναι ακόμα μεγαλύτερος,
Λίγα λόγια για την κατσίκα…
Η οικόσιτη γίδα (επιστημονική ονομασία: Αιξ η κατοικίδιος, Capra aegagrus hircus – Αιξ ο αίγαγρος ο τράγος ή Αιξ ο αίγαγρος ο αίγος γίδα ή αίγα, είναι υποείδος της εξημερωμένης κατσίκας και κατάγεται από την άγρια (μη εξημερωμένη) κατσίκα της Νοτιοδυτικής Ασίας και της Ανατολικής Ευρώπης.
Πρόκειται για ζώο μηρυκαστικό, της οικογένειας των βοοειδών και της τάξης των αρτιοδάχτυλων.
Μαζί με το πρόβατο θεωρείται από τα πρώτα ζώα που εξημερώθηκαν από τους ανθρώπους. Εκτρέφονται για το γάλα, το κρέας και για το τρίχωμά τους.
Τον τελευταίο αιώνα έγιναν δημοφιλή ζώα ακόμα και ως κατοικίδια.
- Ινδονησία: Πάνω από 900 οι νεκροί από τις πλημμύρες – Στους 400 ανέρχονται οι αγνοούμενοι
- «Το κάνουν επίτηδες»: Η Σίντνεϊ Σουίνι ντύθηκε Mαρ-α-Λάγκο και όλοι λένε το ίδιο για την μεταμφίεση της
- Τρόλεϊ: Από την Κυριακή το ξήλωμα καλωδίων του δικτύου
- Live streaming: Ολυμπιακός – ΓΣ Περιστερίου
- Κλειστά ακίνητα: Τέλος χρόνου για τα αποκαλυπτήρια
- Μπενίτεθ: «Πρέπει να προσεγγίσουμε με τη σωστή νοοτροπία τα παιχνίδια – Να μην κάνουμε ανόητα λάθη»

