Σάλος με εφημερίδα της Δανίας που παρουσίασε την κινεζική σημαία με κοροναϊό
Η πρεσβεία της Κίνας στη Δανία ζήτησε από την εφημερίδα Jyllands-Posten να απολογηθεί για τη δημοσίευση ενός σκίτσου με την κινεζική σημαία να φέρει, αντί των πέντε κίτρινων αστεριών, σωματίδια του κοροναϊού.
Η πρεσβεία της Κίνας στη Δανία ζήτησε από την εφημερίδα Jyllands-Posten να απολογηθεί για τη δημοσίευση ενός σκίτσου με την κινεζική σημαία να φέρει, αντί των πέντε κίτρινων αστεριών, σωματίδια του κοροναϊού.
Σε ανακοίνωσή της η πρεσβεία αναφέρει ότι η εφημερίδα της Δανίας Jyllands-Posten και ο Δανός καλλιτέχνης Νιλς Μπο Μπόζεσεν θα πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη από τον κινεζικό λαό επειδή δημοσίευσαν το σκίτσο αυτό με λεζάντα «Κοροναϊός» στο φύλλο της Δευτέρας.
«Χωρίς συμπάθεια και ενσυναίσθηση, πέρασε την διαχωριστική γραμμή της πολιτισμένης κοινωνίας και το ηθικό σύνορο του ελεύθερου λόγου και προσέβαλε την ανθρώπινη συνείδηση», ανέφερε σήμερα η πρεσβεία.
Το 2005 η Jyllands-Posten είχε δημοσιεύσει σατιρικά σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ προκαλώντας οργή σε ολόκληρο τον μουσουλμανικό κόσμο.
Ο διευθυντής της Τζάκομπ Νίμπροε δήλωσε ότι η εφημερίδα δεν είχε στόχο να διακωμωδήσει την κατάσταση στην Κίνα, όπου ο νέος κοροναϊός έχει στοιχίσει ήδη τη ζωή σε 106 ανθρώπους και έχει μολύνει χιλιάδες άλλους. Αρνήθηκε όμως να ζητήσει συγγνώμη, μετέδωσε η τοπική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Ritzau.
«Δεν μπορούμε να ζητήσουμε συγγνώμη για κάτι που δεν θεωρούμε λανθασμένο. Δεν έχουμε καμία πρόθεση να υποτιμήσουμε ή να χλευάσουμε την κατάσταση στην Κίνα και δεν θεωρούμε ότι το σκίτσο κάνει κάτι τέτοιο», δήλωσε ο Νίμπροε στην Ritzau.
Δανοί πολιτικοί από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα εκτίμησαν ότι η Κίνα δεν θα πρέπει να ασκεί πιέσεις στην εφημερίδα. «Πλήρης στήριξη προς την Jyllands-Posten», έγραψε στο Τwitter o αρχηγός του Συντηρητικού Κόμματος Ζόρεν Πάπε Πάουλσεν.
- Σοβαρός κίνδυνος τιμωρίας του ΠΑΟΚ στα play offs μετά την επίθεση στα δημοσιογραφικά- Οι τρεις εκθέσεις και ο βαρύς πέλεκυς
- 82 χρόνια Ελλάδας στα Όσκαρ: Οι «ζωντανοί ή νεκροί» της Παξινού, η απαξίωση του Χατζιδάκι, η υπεροχή του Λάνθιμου
- Βίντεο ντοκουμέντα με επικίνδυνα challenges ανηλίκων – Ρισκάρουν τη ζωή τους για τα likes στα social media
- Super League: Η βαθμολογία μετά την γκέλα της ΑΕΚ στο Περιστέρι (pic)
- Ατρόμητος – ΑΕΚ 2-2: Απώλεια για την Ένωση σε ένα σπουδαίο ματς στο Περιστέρι
- Ο Σομποσλάι «απειλεί» Μπέκαμ και Ρομπέρ






