
Στο νοσοκομείο της Νίκαιας έξι αλλοδαποί με ψώρα
Στο Νοσοκομείο της Νίκαιας θα μεταφερθούν έξι αλλοδαποί που προσβλήθηκαν από ψώρα.
Στο Νοσοκομείο της Νίκαιας θα μεταφερθούν έξι αλλοδαποί που προσβλήθηκαν από ψώρα.
Οι αλλοδαποί που φυλάσσονται στο αστυνομικό τμήμα Νίκαιας προέρχονται πιθανώς από κέντρα προσφύγων και διαπιστώθηκε ότι είχαν ψώρα.
Για την αποφυγή κινδύνου μετάδοσης της μολυσματικής νόσου στους εργαζόμενους, λαμβάνονται μέτρα τόσο στους θαλάμους που θα εξετασθούν όσο και στα ιατρεία που θα μεταφερθούν.
Ηδη το νοσοκομείο έχει ειδοποιηθεί και αναμένει τη μεταφορά των έξι αλλοδαπών, ενώ όπως περιγράφουν οι εργαζόμενοι, ήδη διαμορφώνεται απομονωμένος χώρος προκειμένου να εξαλειφθεί η πιθανότητα να διαδοθεί η ψώρα μέσα στο νοσοκομείο και το προσωπικό.
Στο νοσοκομείο της Νίκαιας, όμως, υπάρχουν μόνο δερματολόγοι και όχι δερματολογική κλινική. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ οι αλλοδαποί θα φυλάσσονται από την αστυνομία, καθώς μάλλον είναι υπόδικοι.
Τι είναι η ψώρα
Η ψώρα είναι μια μεταδοτική πάθηση του δέρματος, που οφείλεται στο ακάρεο της ψώρας και χαρακτηρίζεται από πολύ έντονο κνησμό.\
Η ψώρα μεταδίδεται με τη στενή επαφή του δέρματος και γι’ αυτό στους ενήλικες είναι αποτέλεσμα συνήθως σεξουαλικής επαφής με κάποιον ήδη πάσχοντα, ενώ στα παιδιά μεταδίδεται κυρίως με το συγχρωτισμό, για παράδειγμα στο σχολείο, ή την κατασκήνωση. Σπανιότερα μπορεί να μεταδοθεί με τη χρήση κοινών κλινοσκεπασμάτων και χειροπετσετών, γι’ αυτό και μπορεί να προσβάλλει μέλη της ίδιας οικογένειας.
Τα Συμπτώματα
Η ψώρα είναι μια από τις συχνότερες παρασιτικές δερματοπάθειες, και πάντα πρέπει να σκεφτούμε την πιθανότητα ο ασθενής να πάσχει από αυτή αν μας παραπονείται για έντονο και επίμονο κνησμό, ακόμα και αν δεν μπορούμε να εντοπίσουμε τις χαρακτηριστικές βλάβες της. Οι χαρακτηριστικές βλάβες της νόσου είναι οι σήραγγες, που σκάβει στην επιδερμίδα το θηλυκό άκαρι για να εναποθέσει τα αβγά του. Αν και ο κνησμός είναι διάχυτος, η νόσος στους ενήλικες δεν αφορά το πρόσωπο, το τριχωτό της κεφαλής και το λαιμό ενώ αντίθετα στα μικρά παιδιά μπορεί να μεταδοθεί και στο κεφάλι και ιδίως στα μάγουλα.
- Παρί Σεν Ζερμέν – Λίβερπουλ 2-0: Επίδειξη δύναμης από τους πρωταθλητές Ευρώπης
- Εντυπωσιακό θέαμα: Ελεγχόμενες εκρήξεις σπάνε τους πάγους στον ποταμό Άμουρ
- Μούρθια – ΠΑΟΚ 89-85: Στους τελικούς του FIBA Europe Cup για 2η σερί χρονιά ο «δικέφαλος»
- Λύγισε ο Πάνος Ρούτσι στην εκδήλωση για τη δίκη των Τεμπών: «Σήμερα θα σβήναμε τα κεράκια του Ντένις»
- Σελήνη: Ποιος θα πρωτοπάρει τον πλούτο της;
- Ο Τζίμι Κίμελ τρολάρει τον Τραμπ για το Ιράν: Ήθελε και το Νόμπελ Ειρήνης



