Αγωνία για το πλήρωμα του ακυβέρνητου πλοίου στο Μυρτώο πέλαγος
Το φορτηγό πλοίο, το οποίο μεταφέρει σιδηρομετάλλευμα και έχει πλήρωμα 22 άτομα, εξέπεμψε σήμα κινδύνου ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του ακρωτηρίου Μαλέα
Κορυφώνεται η αγωνία για το ακυβέρνητο, λόγω απώλειας του πηδαλίου και υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, φορτηγό πλοίο «AEOLOS, το οποίο πλέει στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του ακρωτηριού Μαλέα, στο Μυρτώο Πέλαγος.
Το φορτηγό πλοίο, το οποίο μεταφέρει σιδηρομετάλλευμα και έχει πλήρωμα 22 άτομα, εξέπεμψε σήμα κινδύνου ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του ακρωτηρίου Μαλέα.
Στις 21:00 το βράδυ αναμένεται να φθάσει από τον Πειραιά ρυμουλκό σκάφος προκειμένου να παράσχει βοήθεια στο φορτηγό πλοίο, ενώ σε διαρκή επικοινωνία με τον πλοίαρχο βρίσκεται το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος.
Παράλληλα, τα στελέχη του Λιμενικού επικοινωνούν και με τους πλοιάρχους των παραπλεόντων πλοίων που έχουν δεσμευτεί, προκειμένου να συνδράμουν στο ακυβέρνητο πλοίο.
Καλά στην υγεία τους οι ναυτικοί
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 22 ναυτικοί είναι καλά στην υγεία τους, ωστόσο οι καιρικές συνθήκες παραμένουν ιδιαίτερα δυσμενείς, καθώς οι άνεμοι είναι βόρειοι και έχουν ένταση 10 μποφόρ.
Το πλοίο είχε αποπλεύσει από λιμένα Diliskelesi Τουρκίας με προορισμό τον λιμένα San Nicolas Αργεντινής έμφορτο με 19.273,42 μ.τ. σιδηρομεταλλεύματος.
- Πότε αναμένεται να καταβληθούν στους δικαιούχους οι συντάξεις Ιανουαρίου
- Δίκη Χρυσής Αυγής: Στην τελική ευθεία – «Ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης ποινών»
- Live η συζήτηση για τον προϋπολογισμό – Τέταρτη μέρα αντιπαράθεσης στη Βουλή
- «Το MTV ήταν σαν την Καμπούλ. Κορίτσια που έπιναν τεκίλα, υπάλληλοι που διακινούσαν κοκαΐνη, πυρκαγιές στα γραφεία»
- Χρέη στον ΕΦΚΑ: Με το δάχτυλο στη σκανδάλη οι εισπρακτικές – Σ’ αναμμένα κάρβουνα οι μικροοφειλέτες
- Έτοιμοι για γιορτές στα μπλόκα οι αγρότες, εντείνουν την πίεση στο Μαξίμου – Με τα τρακτέρ στα δικαστήρια Λάρισας σήμερα

