
Ελλάδα – Ισλανδία 89-54
Η Εθνική ομάδα μπάσκετ Γυναικών πήρε το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2021, επικρατώντας πολύ εύκολα της Ισλανδίας 89-54 .
Σε θρίαμβο εξελίχθηκε ο δεύτερος αγώνας της Εθνικής Γυναικών για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2021. Επικράτησε στο κλειστό Κανήθου «Τ.Καμπούρης στη Χαλκίδα με 89-54 της Ισλανδίας προσφέροντας ουσία και θέαμα.
Το «πάντρεμα» παλιών και νέων παικτριών ήταν επιτυχημένο με την Εθνική να μην αφήνει κανένα περιθώριο στην αντίπαλό της. Την ίδια ώρα οι νεαρές σε ηλικία παίκτριες έδειξαν για άλλη μια φορά ότι το μέλλον τους ανήκει.
Με την αύρα του γηπεδούχου μπήκε στο παρκέ η Εθνική καταφέρνοντας να χτίσει γρήγορα διαφορά (16-6 στο 5’30’’). Η πίεση των διεθνών στην άμυνα απέδωσε καρπούς, ενώ ο πλουραλισμός στην επίθεση της έδωσε τη δυνατότητα να τρέξει ένα εντυπωσιακό σερί 26-0 με το 18-12 να μετατρέπεται σε 44-12 (13’ 45’’).
Η Εθνική συνέχισε το επιθετικό κρεσέντο με το τέλος του ημιχρόνου η διαφορά να έχει φτάσει στους 36 πόντους (54-18).
Η ψαλίδα στο σκορ συνέχισε να μεγαλώνει (66-21 23’) με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Βασίλη Μασλαρινό να δίνει χρόνο και στις 12 αθλήτριες που είχε στη διάθεσή του.
Η λήξη της αναμέτρησης βρήκε την Εθνική να νικά άνετα με 89-54 την Ισλανδία πετυχαίνοντας τον στόχο της.
Δεκάλεπτα: 28-12, 54-18, 74-35, 89-54
- ΥΠΕΞ: «Το status quo του Παναγίου Τάφου πρέπει να τηρείται πλήρως από όλους και με καλή πίστη»
- Δεκαέξι άμαχοι δολοφονήθηκαν σε επίθεση ενόπλων στον δυτικό Νίγηρα
- Γιατί ο Αντετοκούνμπο θα μπορούσε να πάει με trade στους Ορλάντο Μάτζικ
- Περιπέτεια για τρία άτομα στον Ψηλορείτη – Eπιχείρηση για τον απεγκλωβισμό τους από τα χιόνια
- Οι πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ από σήμερα έως τις 3 Απριλίου
- Απίστευτο: Ισραηλινός ποδοσφαιριστής ανοίγει πυρ στον νότιο Λίβανο – Έντονες αντιδράσεις προς τη FIFA (vid, pic)

