Μεγάλη νίκη για τον ΑΠΟΕΛ, που έδειξε μέταλλο νικητή!

Ο πρωταθλητής Κύπρου επικράτησε με 2-1 της Καραμπάγκ για την 4η αγωνιστική του Europa League και πλέον βρίσκεται στη 2η θέση του 2ου ομίλου με 5 βαθμούς, όσους έχουν και οι Αζέροι.

Το ξεκίνημα του αγώνα δεν ήταν καθόλου καλό για τους Κύπριους, καθώς η Καραμπάγκ προηγήθηκε με τον Μεντβέντεφ στο 10′ «παγώνοντας» έτσι το ΓΣΠ. Ο ΑΠΟΕΛ, ωστόσο, βρήκε τα απαιτούμενα ψυχικά αποθέματα και κατάφερε στο β’ μέρος να γυρίσει υπέρ του την κατάσταση.

Στο 59′ ο Σόουζα έκανε το 1-1 και η πίεση των γηπεδούχων έφερε το γκολ της νίκης. Ο Ιωάννου από κοντά στο 88′ κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να διαμορφώσει το τελικό 2-1, δίνοντας μία άκρως σημαντική νίκη στον ΑΠΟΕΛ που έχει άμεσο αντίκτυπο και στη βαθμολογία της UEFA, καθώς η Κύπρος προσπέρασε την Ελλάδα.

Οι υπόλοιποι αγώνες

Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις, η Σέλτικ αν και έχανε από τη Λάτσιο, χάρη σε γκολ του Ιμόμπιλε από το 7′, κατάφερε να κάνει μία τεράστια ανατροπή και να επικρατήσει με 2-1, εξασφαλίζοντας και μαθηματικά την πρόκρισή της στα νοκ-άουτ της διοργάνωσης. Το 1-1 έγινε από τον Φόρεστ στο 38′ και το τελικό 2-1 από τον Έντσαμ στο 95′.

Η Λίντσερ στον 4ο όμιλο πέτυχε μία ανεπανάληπτη νίκη κόντρα στην Αϊντχόφεν με 4-1. Οι Ολλανδοί προηγήθηκαν με γκολ του Σβαμπ στο 5′, αλλά στη συνέχεια η αυστριακή… καταιγίδα έκανε την εμφάνισή της στο γήπεδο. 1-1 από τον Ρανφτλ στο 56′, 2-1 από τον Φρίζερ στο 60′, 3-1 από τον Κλάους στο 77′, 4-1 από τον ίδιο παίκτη στο 82′ και οι δύο ομάδες πλέον ισοβαθμούν στη 2η θέση του ομίλου με 7 βαθμούς, ενώ πρωτοπόρος είναι πλέον η Σπόρτινγκ Λισαβόνας με 9 πόντους.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League και τις βαθμολογίες των πρώτων έξι ομίλων:

19:55
Αστάνα – Άλκμααρ 0-5
Λάτσιο – Σέλτικ 1-2
Κλουζ – Ρεν 1-0
Σταντάρ Λιέγης – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-1
ΑΠΟΕΛ – Καραμπάγκ 2-1
Ντουντελάνζ – Σεβίλλη 2-5
Κοπεγχάγη – Ντιναμό Κιέβου 1-1
Λουγκάνο – Μάλμε 0-0
Βασιλεία – Χετάφε 2-1
Κράσνονταρ – Τράμπζονσπορ 3-1
Ρόζενμποργκ – Σπόρτινγκ Λισαβόνας 0-2
Λίντσερ – Αϊντχόφεν 4-1

22:00
Φέγενορντ – Γιουνγκ Μπόις
Ρέιντζερς – Πόρτο
Βόλφσμπουργκ – Γάνδη
Ολεξάντρια – Σεντ Ετιέν
Εσπανιόλ – Λουντογκόρετς
Φερεντσβάρος – ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Γκλάντμπαχ – Ρόμα
Βόλφσμπεργκερ – Μπασάκσεχιρ
Μπράγκα – Μπεσίκτας
Γουλβς – Σλόβαν Μπρατισλάβας
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Παρτιζάν