Γεμιστά με άλειμμα ρεβιθιού
Ενα πρωτότυπο και εύκολο vegan πιάτο.
Προετοιμασία 10΄
Υλικά (για 4 – 5 μερίδες)
450 γρ. ρεβίθια κονσέρβα ή βρασμένα, σουρωμένα
½ φλ. βίγκαν μαγιονέζα
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
2 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.γ. κύμινο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, το λευκό μέρος, ψιλοκομμένο
8-10 ώριμες ντομάτες μεσαίου μεγέθους
½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
Αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Χτυπάμε στο μούλτι τα ρεβίθια με τη μαγιονέζα, τον χυμό, τη μουστάρδα, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι. Δεν τα χτυπάμε πολύ, για να μείνουν κομμάτια ρεβιθιού. Ρίχνουμε το κρεμμυδάκι και χτυπάμε λίγο ακόμη.
Κόβουμε τις ντομάτες κατά μήκος στη μέση και τις αδειάζουμε όπως όταν κάνουμε γεμιστά. Τις αλατίζουμε και τις γεμίζουμε με το μείγμα ρεβιθιού. Ρίχνουμε από πάνω πάπρικα.
Πηγή: Γευσιγνώστης
- Μεξικό: Τουλάχιστον 10 νεκροί και 32 τραυματίες από πτώση λεωφορείου σε χαράδρα
- Νιγηρία: Ο Τραμπ προειδοποιεί και για άλλους βομβαρδισμούς αν δεν σταματήσει η «σφαγή χριστιανών»
- Υεμένη: Η Σαουδική Αραβία ζητά από τους αυτονομιστές του ΣΜΝ να αποχωρήσουν από τα εδάφη που κατέλαβαν
- Ονδούρα: «Συγχαίρει» η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Ισπανίας τον εκλεκτό του Τραμπ
- Νιγηρία: Πλήγματα κατά του Ισλαμικού Κράτους εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ
- Κυβερνοασφάλεια: Αγορές με τη βοήθεια της AI και προσωπικά δεδομένα