
Πέθανε ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Οικονομίδης
Την μάχη με τον καρκίνο έχασε ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Οικονομίδης.
Την μάχη με τον καρκίνο έχασε ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Οικονομίδης.
Γεννημένος το 1952 στην Αθήνα, αφού ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές, εγγράφεται στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και φτάνει έως τις πτυχιακές εξετάσεις για να γίνει ιατρός.
Η μεγάλη του αγάπη ήταν όμως η δημοσιογραφία. Ξεκινά να διαγράφει την σταδιοδρομία του, το 1977 στην εφημερίδα «Ριζοσπάστης» ως πολιτικός συντάκτης. Στην συνέχεια εργάζεται στην εφημερίδα «Πρώτη», τον «Αθήνα 9,84», τον «Flash», την «ΕΡΑ», ενώ διατελεί Διευθυντής Σύνταξης στην εφημερίδα «Αυγή» και τον «Αδέσμευτο της Κυριακής».
Αν και έχασε την μάχη με τον καρκίνο, ο Αλέξανδρος Οικονομίδης άφησε το ανεξίτηλο αποτύπωμά του στην αξιόπιστη ενημέρωση.
Οι συνάδελφοί του μιλούν για έναν επαγγελματία δημοσιογράφο, καταρτισμένο στο αντικείμενό του, ευγενή και ευαίσθητο που κέρδιζε την εκτίμηση όλων. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται τα αγαπημένα του πρόσωπα και ιδιαίτερα την σύζυγό του, Δέσποινα Μακρινού όπως και τη κόρη του.
Η πολιτική κηδεία του Αλέξανδρου Οικονομίδη θα γίνει την Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, στις 12.30 μμ στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών.
- Κλιμάκιο της «Αποστολής» δίπλα σε αστέγους της Αθήνας
- Emily In Paris: Στην Ελλάδα τα γυρίσματα του 6ου κύκλου
- Ιερουσαλήμ: Η τελετή Αφής του Αγίου Φωτός σε ζωντανή μετάδοση
- Τι ισχύει με τα play-in της Euroleague: Η διαδικασία και το πρόγραμμα
- Σερβία: Τα εκρηκτικά που βρέθηκαν στον αγωγό ίσως αποτελούν «ρωσική εμπλοκή», σύμφωνα με εμπειρογνώμονα
- Η μοναξιά δεν συμφέρει τις ΗΠΑ – Τρεις λόγοι που οι Αμερικανοί θα παραμείνουν στο NATO



