ΠΟΕΔΗΝ: Συνεχίζει τις κινητοποιήσεις
Πορεία «σωτηρίας της δημόσιας υγείας και πρόνοιας» στην Αττική προγραμματίζει στις 23 Οκτωβρίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία
Πορεία «σωτηρίας της δημόσιας υγείας και πρόνοιας» στην Αττική προγραμματίζει στις 23 Οκτωβρίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία καθώς, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας δεν ανατάσσεται το Δημόσιο Σύστημα Υγείας».
Προσλήψεις και συμβάσεις
Η ΠΟΕΔΗΝ εκτιμά πως οι 2.000 προσλήψεις που ανακοινώθηκαν «θα καθυστερήσουν λόγω των πολυδαίδαλων διαδικασιών του ΑΣΕΠ» και παράλληλα «δεν καλύπτουν τις ανάγκες», αφού, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, έφυγαν «25.000 υπάλληλοι στα χρόνια των μνημονίων και 1.500 αποχωρούν κατ’ έτος».
Επίσης, η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει ότι «οι συμβάσεις των 12.000 έκτακτων υπαλλήλων λήγουν το πρώτο εξάμηνο του έτους 2020 και δεν υπήρξε δέσμευση παράτασης των συμβάσεων. Δεν υπάρχει εξαγγελία για αύξηση της χρηματοδότησης της Δημόσια Υγείας Πρόνοιας, των μισθών και την ένταξή μας στα ΒΑΕ».
Η Ομοσπονδία ανακοίνωσε συνέχιση των κινητοποιήσεων και στις 23 Οκτωβρίου προκηρύσσει στάση εργασίας από τις 7:00 έως τις 15:00 και πορεία διαμαρτυρίας.
Ο συνδικαλιστικός νόμος
Ακόμη, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο απεργιακών κινητοποιήσεων εάν η κυβέρνηση επιχειρήσει να προωθήσει αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο και για τους έκτακτους υπαλλήλους με αίτημα τη μονιμοποίησή τους. Η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί δωρεάν δημόσια υγεία-πόνοια, επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση, αύξηση στους μισθούς, ενταξη στα ΒΑΕ, μονιμοποίηση εκτάκτων, εκδίωξη εργολάβων από τα νοσοκομεία.
- Ελβετία: Συλληπητήρια ΥΠΕΞ για το Κραν Μοντανά – «Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση»
- e-EΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές που ολοκληρώνονται στις 2 Ιανουαρίου
- Επίσημο: Δανεικός στο Μαρούσι από τον Παναθηναϊκό ο Κουζέλογλου
- Θεσσαλονίκη: Τους έδερναν και ζητούσαν λύτρα – Τρεις συλλήψεις για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών, αρπαγή και εκβίαση
- Τις… χαρές του ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης στον πρώτο καφέ με τον Τασούλα – Παντρεύεται ο γιος του με τη Μαρία Σάκκαρη
- Οι «hot» κλάδοι του 2026 – Τα mega deals της νέας χρονιάς


