«Ακυρο» Τζόνσον στην ΕΕ- Αρνείται να επισκεφτεί τις Βρυξέλλες, βάζει πλώρη για no deal Brexit
Η Βρετανία προειδοποιεί την ΕΕ -Αλλάξτε στάση, αλλιώς Brexit χωρίς συμφωνία
Η Βρετανία προειδοποίησε σήμερα την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι χρειάζεται να αλλάξει την «ανυποχώρητη» στάση της για το Brexit εάν είναι να αποφευχθεί μια αποχώρηση χωρίς συμφωνία.
Ο υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ δήλωσε ότι επιθυμεί μια συμφωνία αλλά η ΕΕ πρέπει να αλλάξει τη στάση της.
«Θέλουμε μια καλή συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας», δήλωσε ο Ράαμπ, προσθέτοντας ότι «μια σειρά από αρκετά πεισματικές θέσεις έχουν παρουσιαστεί από την ΕΕ».
Ο Ράαμπ δήλωσε ότι εάν η ΕΕ εμμείνει σε αυτήν τη γραμμή τότε το Ηνωμένο Βασίλειο χρειάζεται να προετοιμαστεί για ένα Brexit χωρίς συμφωνία.
Ταχύτατη προετοιμασία για No Deal
Από την άλλη πλευρά, πηγές της Downing Street αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός της Βρετανίας έδωσε εντολή στο Μικάελ Γοβ να πραγματοποιήσει καθημερινές συναντήσεις με την επιτροπή έκτακτης ανάγκης «Cobra», προκειμένου να διασφαλίσει ότι η Βρετανία είναι έτοιμη για ταχύτατο No Deal στις 31 Οκτωβρίου.
Σημειώνεται πως η επιτροπή έκτακτης ανάγκης Cobra προορίζεται συνήθως για την αντιμετώπιση κρίσεων όπως οι τρομοκρατικές επιθέσεις και οι φυσικές καταστροφές.
Μια ανώτερη κυβερνητική πηγή δήλωσε ότι ο Μπόρις Τζόνσον δεν σχεδιάζει να επισκεφτεί ευρωπαϊκές πρωτεύουσες όπως οι Βρυξέλλες, το Παρίσι και το Βερολίνο, με την ελπίδα να ανοίξει και πάλι ο κύκλος των συνομιλιών.
- Σαλαμίνα: Το στοιχείο «κλειδί» στη δολοφονία της 62χρονης 34χρόνια μετά
- Έξαλλος ο Μάικ Τζέιμς: Ξέσπασμα με ατάκες για πληρωμές Μονακό και Παναθηναϊκό
- Αγίου Βαλεντίνου: Dating apps, sexting και AI – Τι αλλάζει και τι μένει ίδιο στον έρωτα
- Αγρότες: Παρέμειναν τη νύχτα στο Σύνταγμα – Αποχωρούν το μεσημέρι με την υπόσχεση συνέχισης του αγώνα
- Δουλειά του κεντρικού τραπεζίτη δεν είναι να δίνει συνεντεύξεις στα τρολ της «Ομάδας Αλήθειας» ούτε να κάνει ατεκμηρίωτες καταγγελίες
- Eurovision 2026: Εξοργισμένος ο Χάρης Βαρθακούρης για τον ήχο στον Β’ Ημιτελικό




