Οι ΗΠΑ επαναλαμβάνουν : «Βαθιά ανησυχία» για τις τουρκικές γεωτρήσεις
«Είμαι σίγουρη ότι εκδώσαμε ανακοίνωση στις 9 Ιουλίου. Θα σας παραπέμψω λοιπόν στη δήλωση αυτή» είπε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ όταν ρωτήθηκε για τις γεωτρήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.
Η Ουάσιγκτον ενστερνίζεται τις ευρωπαϊκές ανησυχίες για τις παράνομες τουρκικές γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, υποστήριξε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μόργκαν Ορτέιγκους, λέγοντας ότι οι ισχυρισμοί της Αγκυρας προκαλούν «βαθιές ανησυχίες» στην Ουάσιγκτον.
«Ανησυχούμε όπως και οι Ευρωπαίοι… »
Υπενθυμίζοντας ότι το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών είχε εκδώσει πρόσφατα ανακοίνωση, με την οποία είχε καταδικάσει για δεύτερη φορά τις τουρκικές ενέργειες, η κ. Ορτέιγκους ανέφερε ότι «όπως και οι Ευρωπαίοι, έχουμε εκφράσει βαθιές ανησυχίες για τους ισχυρισμούς της Τουρκίας ότι θα συνεχίσει τις γεωτρήσεις σε αυτά τα νερά της Κύπρου.
»Και είμαι σίγουρη ότι εκδώσαμε ανακοίνωση στις 9 Ιουλίου. Θα σας παραπέμψω λοιπόν στη δήλωση αυτή».
Πηγή: ΑΠΕ
- Σβιάτεκ – Σάκκαρη 1-2: Θρίαμβος για τη Μαρία, απέκλεισε τη Σβιάτεκ και προκρίθηκε στους «4» της Ντόχας!
- Η Ευρώπη λιγότερο διεφθαρμένη, αλλά όχι πιο καθαρή – Τι δείχνει ο καθρέφτης για την Ελλάδα
- ΑΑΔΕ: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εκατοντάδων αχυρανθρώπων με 380 επιχειρήσεις και χρέη 43 εκατ. ευρώ
- JFK Jr. και Κάρολιν Μπεσέτ – «Αν κάποιος επρόκειτο να κλέψει τον πρίγκιπά τους, ας ήταν μια εντελώς άψογη πριγκίπισσα»
- Κώστας Αρβανίτης: Στεκόμαστε στο πλευρό των διανομέων της efood
- Πρόστιμο της Euroleague στον Γιώργο Μπαρτζώκα για το περιστατικό στο Ντουμπάι




