
Σόιμπλε: Το CDU μπορεί να κυβερνήσει μόνο του, εάν το SPD αποχωρήσει από τον κυβερνητικό συνασπισμό
Το συντηρητικό κόμμα της γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, θα μπορούσε να κυβερνήσει μόνο του, αν το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), το οποίο συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, αποφασίσει να αποχωρήσει, εκτίμησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε
Το συντηρητικό κόμμα της γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, θα μπορούσε να κυβερνήσει μόνο του, αν το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), το οποίο συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, αποφασίσει να αποχωρήσει, εκτίμησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Το SPD έχει δει τα ποσοστά του να πέφτουν στο χαμηλότερο επίπεδό τους μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο μετά την απόφαση της ηγεσίας του να συμμετάσχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, παρά τις διαφωνίες της βάσης του, ενώ το κόμμα είναι διχασμένο σχετικά με το αν πρέπει να παραμείνει στον κυβερνητικό συνασπισμό.
Παράλληλα, η απόφαση των ευρωπαίων ηγετών την προηγούμενη εβδομάδα να ορίσουν την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, υπουργό Άμυνας της Γερμανίας και σύμμαχο της Μέρκελ, νέα πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει οξύνει την κατάσταση στο SPD.
«Αν το SPD, έπειτα από εσωτερική συζήτηση, αποφασίσει να αποχωρήσει από το συνασπισμό πριν από το τέλος της κοινοβουλευτικής περιόδου, η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) θα πρέπει να συνεχίσει να κυβερνά μόνη της» δήλωσε ο Σόιμπλε στην εφημερίδα Bild.
Η τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδος ολοκληρώνεται το 2021.
«Οι μεγάλοι συνασπισμοί θα πρέπει στην πραγματικότητα να αποτελούν μόνο εξαιρέσεις» τόνισε ο Σόιμπλε. «Αλλά από το 2005 έχουμε δέκα χρόνια μεγάλων συνασπισμών. Προφανώς ήταν πολλά» εκτίμησε.
(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)
- Από την αποδοτικότητα στην αξία: Γιατί το μοντέλο «άνθρωπος x μηχανή» αλλάζει την εργασία
- Ο Πούτιν αφήνει να εννοηθεί ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία πλησιάζει στο τέλος του – Γιατί τώρα;
- Ο Μαρτίνεθ επιβεβαίωσε ότι είναι ξεπεσμένος ελίτ και ότι ο Λανουά είναι ακατάλληλος αρχιδιαιτητής (vid)
- Νίκολιτς: «Είναι οι πιο χαρούμενες μέρες στην καριέρα μου» (vid)
- Τα δυσάρεστα συναισθήματα και το σκληρό μάθημα
- Η φάση της χρονιάς στην Αγγλία και η σωστή παρέμβαση του VAR





