ΙΣΑ κατά Τσίπρα: Προσβάλλει τους εργαζόμενους των διαγνωστικών κέντρων
Έντονες διαμαρτυρίες τόσο για την άγνοια, όσο και για την αναλγησία, με την οποία εκφράστηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για τα διαγνωστικά κέντρα και τα εργαστήρια της χώρας, τα οποία «με ευθύνη της Πολιτείας έχουν υποστεί οικονομική ασφυξία» εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών
Έντονες διαμαρτυρίες τόσο για την άγνοια, όσο και για την αναλγησία, με την οποία εκφράστηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για τα διαγνωστικά κέντρα και τα εργαστήρια της χώρας, τα οποία «με ευθύνη της Πολιτείας έχουν υποστεί οικονομική ασφυξία» εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.
Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει ο ΙΣΑ, ο κ. Τσίπρας, σε συνέντευξη που έδωσε στην ΕΤ3, έκανε δηλώσεις που αδικούν και προσβάλλουν τον κλάδο των κλινικοεργαστηριακών ιατρών, σε μία προσπάθεια να αποποιηθεί των τεράστιων ευθυνών της κυβέρνησης και ιδιαίτερα τη πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, για το τραγικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει μικροβιολογικά εργαστήρια, πολυιατρεία και διαγνωστικά κέντρα.
Σχολιάζοντας το θέμα ο Γ. Πατούλης, Πρόεδρος του ΙΣΑ τόνισε πως «το κράτος όχι μόνον δεν ανταποκρίνεται στη στοιχειώδη υποχρέωση του να πληρώνει έγκαιρα για υπηρεσίες που παρέχονται στους ασφαλισμένους, αλλά προχωρά ένα ακόμη βήμα παραπέρα και δημεύει με αναλγησία τις αμοιβές της ιατρικής εργασίας, απειλώντας άμεσα την βιωσιμότητα των Ιδιωτικών Ιατρικών Εργαστηρίων. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να απαξιώνει την προσφορά των λειτουργών υγείας, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που στήριξαν το σύστημα υγείας την ώρα που κατέρρεε από την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση».
Ο ΙΣΑ καλεί τον Πρωθυπουργό να πει επιτέλους την αλήθεια στον ελληνικό λαό και να αναλάβει την ευθύνη για τα αδιέξοδα στα οποία οδηγεί η κυβέρνηση τα Ιατρικά Εργαστήρια, παραδίδοντας έτσι με τον τρόπο αυτό την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στα ξένα επιχειρηματικά συμφέροντα.
- Pet Shop Boys: Volume – 600 σελίδες με όσα δεν ήξερες για το θρυλικό συγκρότημα
- Μιλγουόκι Μπακς – Μέμφις Γκρίζλις 131-115: Επιτέλους νίκη για τα «Ελάφια» (vid)
- Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 15χρονης για επίθεση σε τρεις ανήλικες στον Εύοσμο
- Το «ντόμινο» που μπορεί να φέρει στη Euroleague ο ΛεΝτέι – Οι περιπτώσεις των Πίτερς, Μπλόσομγκεϊμ και Χορντ
- Λέκκας για σεισμό στα Ιωάννινα: «Οι δονήσεις θα συνεχιστούν αλλά δεν ανησυχούμε»
- Η Μέριλ Στριπ δεν εμπνεύστηκε από την Άννα Γουίντουρ για τον ρόλο της Μιράντα Πρίστλεϊ αλλά από 2 άνδρες



