ΔΕΗ: Αναβολή των προσφορών για τις λιγνιτικές μονάδες για μετά τις εκλογές
Η αναβολή, όπως επισημαίνεται, δόθηκε λόγω των πολιτικών εξελίξεων και κατόπιν συνεννόησης με το αρμόδιο υπουργείο.
Τη μετάθεση της ημερομηνίας υποβολής προσφορών για τις λιγνιτικές μονάδες Μεγαλόπολης και Φλώρινας για τις 15 Ιουλίου, ανακοίνωσε η ΔΕΗ.
Η αναβολή, όπως επισημαίνεται, δόθηκε λόγω των πολιτικών εξελίξεων και κατόπιν συνεννόησης με το αρμόδιο υπουργείο.
Οι προσφορές στον δεύτερο κατά σειρά διαγωνισμό που διεξάγεται για τις μονάδες επρόκειτο να υποβληθούν αύριο, Τρίτη 28 Μαΐου.
«Κλειστά χαρτιά κρατούν οι μνηστήρες»
Παρατείνεται έτσι το διάστημα για να γίνει γνωστό εάν οι Μυτιληναίος, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, CHN Energy – Damco Energy (Κοπελούζος) και ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ θα καταθέσουν φακέλους με τις οικονομικές τους προτάσεις ή αν θα επιλέξουν να μην εμφανιστούν στην τελευταία φάση του διαγωνισμού.
Πηγές της ΔEΗ αναφέρουν στο euro2day.gr τις εκτιμήσεις τους για υποβολή προσφορών τόσο και για τους δύο λιγνιτικούς σταθμούς αλλά και για έναν εξ αυτών, με τα σενάρια να δείχνουν τη Μελίτη.
Από την άλλη μεριά, όμως, τα στρατόπεδα των διεκδικητών είναι άκρως επιφυλακτικά και στις ελάχιστες διαρροές τους επιμένουν να τονίζουν τη δυσκολία του εγχειρήματος.
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Φεβρουάριο, η Μυτιληναίος είχε προσφέρει 25 εκατ. ευρώ για την απόκτηση της Μελίτης και η κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Sev.En Energy 103 εκατ. ευρώ αλλά με όρους που ήταν εκτός του διαγωνισμού. Και οι δύο προσφορές απορρίφθηκαν.
- Συνελήφθη 52χρονος που έκλεβε αποσκευές επιβατών στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»
- Από σύμμαχοι, εχθροί: Το χρονικό της ταραχώδους σχέσης ΗΠΑ-Ιράν από το 1953 μέχρι σήμερα
- Χουάντσο: «Σπουδαία ομάδα ο Ολυμπιακός»
- Όχι άλλο λούτρινο: O Παντς, το μωρό μακάκος που συγκίνησε το διαδίκτυο, έχει πλέον αληθινή αγκαλιά
- Μοναδικό ντοκουμέντο της εκτέλεσης των 200 της Καισαριανής η συλλογή Χόιερ – Η προπαγάνδα των Ναζί
- Αταμάν: «Θα είμαστε σίγουρα στο Final Four της Euroleague»











