Τηγανητές γαρίδες με λεμόνι και κρασί
Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας
Υλικά για 4 άτομα
2 κ.σ. βούτυρο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γρ. γαρίδες μεσαίου μεγέθους, ξεφλουδισμένες
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κ.γ. πάπρικα
Χυμό από 1 λεμόνι
2 κ.σ. ξηρό λευκό κρασί
Φρέσκος μαϊντανός για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά λιώστε το 1 κ.σ. βούτυρο και το ελαιόλαδο. Προσθέστε το σκόρδο, τις γαρίδες και την πάπρικα και μαγειρέψτε μέχρι οι γαρίδες να γίνουν ροζ, δηλαδή για 3′.
Βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο, τον χυμό λεμονιού, το κρασί και τον μαϊντανό.
- Ο Ίθαν Χοκ μετανιώνει για τα παιδικά χρόνια της κόρης του Μάγια – «Ήταν δύσκολα και περίπλοκα»
- Γιατί οι δότες σπέρματος αποκτούν εκατοντάδες παιδιά: Η βιομηχανία των 2 δισ. και ο ρόλος της Δανίας
- Κρήτη: Στις 16 οι συλλήψεις για τις παράνομες επιδοτήσεις μέσω ΟΠΕΚΕΠΕ – Βρέθηκαν πλάκες χρυσού
- Lloyd’s List: Marinakis and Angelicoussis at the Top – 17 Greeks in the Top 100 of Global Shipping
- Τσουκαλάς: Ο Ανδρουλάκης δεν αφήνει καμία σκιά, ο Μητσοτάκης παίζει κρυφτό – Ταινία Hollywood η κατάθεση Ξυλούρη
- Χρέος-μαμούθ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Σχεδόν 1,5 δισ. ευρώ την «πνίγουν»

