Light πανακότα με σιρόπι σοκολάτας
Σερβίρετε την πανακότα με το σιρόπι σοκολάτας
Υλικά για 4 μερίδες
200 ml κρέμα γάλακτος light
400 ml φρέσκο γάλα (1,5% λιπαρά)
3 κουταλιές ζάχαρη
3 φύλλα ζελατίνης
1/2 φλιτζανάκι λικέρ
1 βανίλια
Σιρόπι σοκολάτας
Εκτέλεση
Βάζετε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνετε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε καλά, προσέχοντας το μείγμα να μη βράσει, και λίγο πριν το κατεβάσετε, προσθέτετε τη βανίλια, το λικέρ και τις ζελατίνες, αφού προηγουμένως τις μαλακώσετε σε ένα μπολ με νερό και στη συνέχεια τις στύψετε.
Ανακατεύετε για 1΄ και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Έπειτα, τοποθετείτε το μείγμα σε μπολάκια, τα οποία φυλάτε στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες μέχρι το γλυκό να πήξει. Σερβίρετε την πανακότα με το σιρόπι σοκολάτας.
- Γάζα: Ξεψύχησε μωρό σε πλημμυρισμένη σκηνή – Το Ισραήλ σκότωσε γυναίκα και τραυμάτισε άλλους στην Τζαμπάλια
- Η γεωγραφία της παγκόσμιας βίας – Μια θλιβερή αποτίμηση για το 2025
- Ο Χεζόνια είναι ο μεγάλος στόχος της Χάποελ Τελ Αβίβ για το καλοκαίρι
- Διάλεξαν «στρατόπεδο» οι παίκτες της Λίβερπουλ
- Η Αμάντα Σέιφριντ δεν πρόκειται να ζητήσει συγγνώμη επειδή αποκάλεσε τον Τσάρλι Κερκ «μισαλλόδοξο»
- Νίκος Ανδρουλάκης: Κάλεσμα στις δυνάμεις της δημοκρατικής αντιπολίτευσης για γενναία αναθεώρηση του άρθρου 86



