Κουνουπίδι τσιγαριαστό με ψητά φουντούκια και μανιτάρια
Το λάδι και το γάλα καρύδας θα δώσουν εξωτική γεύση στο φαγητό.
Προετοιμασία 10′, Ψήσιμο 15′
Υλικά (για 3 μερίδες)
30 ml λάδι καρύδας ή σησαμέλαιο αν δεν βρίσκουμε καρύδας
600 γρ. κουνουπίδι, σε μπουκετάκια
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
350 γρ. λευκά μανιτάρια, σε τέταρτα
30 ml χυμό λάιμ
200 ml γάλα καρύδας
1 κουτ. σούπας κάρι, σκόνη
30 γρ. καστανή ζάχαρη
80 γρ. φουντούκια, ψημένα, χοντροσπασμένα
1/2 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
Διαδικασία
Σε ένα γουόκ ή σε μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το λάδι καρύδας και σοτάρουμε για 2 λεπτά το κουνουπίδι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια. Μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά, δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σωθούν τα υγρά που θα βγάλουν τα μανιτάρια.
Σβήνουμε με τον χυμό λάιμ και προσθέτουμε το γάλα καρύδας, το κάρι, τη ζάχαρη και αφήνουμε μέχρι να γλασάρει η σάλτσα για περίπου 7-8 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με τα φουντούκια και τον δυόσμο.
Πηγή: Γευσιγνώστης
- Με την κατάθεση Τριαντόπουλου ολοκληρώθηκε η ανάκριση για το μπάζωμα στα Τέμπη
- Η Γαλλία δεύτερη παγκοσμίως στα θετικά κρούσματα ντόπινγκ το 2024 – Πρώτη η Ινδία για τρίτη συνεχόμενη χρονιά
- Στα μπλόκα των αγροτών στο Στρασβούργο ο Φαραντούρης – «Οι Έλληνες αγρότες αντιμετωπίζουν διαφθορά και ‘Φραπέδες’»
- Τέμπη: Απολογήθηκαν Τριαντόπουλος, Αγοραστός και ακόμα έξι κατηγορούμενοι για το «μπάζωμα»
- Η ΑΙ φουντώνει τις διαδικτυακές απάτες – Συμβουλές για ασφαλείς χριστουγεννιάτικες αγορές
- Νέα Φιλαδέλφεια: Συνελήφθη 48χρονος που έκλεβε λάδι και μέλι από αποθήκες πολυκατοικιών


