
Στο Στρασβούργο μεταβαίνει η Τερέζα Μέι
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός ταξιδεύει στο Στρασβούργο σήμερα το βράδυ. Όπως καταλαβαίνω θα επιδιώξει συμφωνία, αν αυτό είναι δυνατό», σημείωσε ο Ιρλανδός υπουργός Εξωτερικών Σάιμον Κόβενι.
Στο Στρασβούργο θα μεταβεί σήμερα η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, σε μια προσπάθεια να ξεπεραστεί το αδιέξοδο στις συνομιλίες για το Brexit, σύμφωνα με δηλώσεις του Ιρλανδού υπουργού Εξωτερικών Σάιμον Κόβενι.
«Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται. Η πρωθυπουργός της Βρετανίας ταξιδεύει στο Στρασβούργο σήμερα το βράδυ. Όπως καταλαβαίνω θα επιδιώξει συμφωνία, αν αυτό είναι δυνατό», σημείωσε ο Κόβενι.
Προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία της Βρετανίδας πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. «Οι συνομιλίες για το Brexit συνεχίζονται», δήλωσε εκπρόσωπος της Μέι.
Νωρίτερα η Κομισιόν δήλωσε πως η λήψη σοβαρών αποφάσεων μέσα στην εβδομάδα βρίσκεται στο γήπεδο του βρετανικού κοινοβουλίου, καθώς οι διαβουλεύσεις του σαββατοκύριακου μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών έπεσαν στο κενό. Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς γνωστοποίησε ότι Γιούνκερ και Μέι μίλησαν τηλεφωνικά και χθες το βράδυ για τις εξελίξεις σε τεχνικό επίπεδο.
Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ
- Πετρέλαιο: Η τιμή του WTI ανοίγει με ελαφριά άνοδο, αλλά κάτω από το φράγμα των 100 δολαρίων
- Ισραήλ: Σήμαναν σειρήνες συναγερμού λόγω εκτόξευσης ρουκετών από τον Λίβανο
- Ιράκ: Ρηματική διαμαρτυρία επέδωσαν οι ΗΠΑ στον ιρακινό πρεσβευτή
- Λίβανος: Νέα διαταγή του Ισραήλ για απομάκρυνση κατοίκων σε περιοχή όπου βρίσκεται ο δρόμος προς το αεροδρόμιο
- Ιράν: Να τηρηθεί η κατάπαυση του πυρός ζητά ο Βάντεφουλ από τον Αραγτσί
- Ιράν: Στάρμερ και Τραμπ συζήτησαν για τη ναυσιπλοΐα στα Στενά του Ορμούζ
