ΕΛΣΤΑΤ: Υποχώρησαν οι εξαγωγές τον Ιανουάριο
Στο ποσό των 2,5 δισ. ευρώ ανήλθε η συνολική αξία των εξαγωγών τον Ιανουάριο του 2019 έναντι 2,5 δισ. ευρώ κατά τον ίδιο μήνα του 2018, παρουσιάζοντας μείωση 1,5%, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.
Στο ποσό των 2,5 δισ. ευρώ ανήλθε η συνολική αξία των εξαγωγών τον Ιανουάριο του 2019 έναντι 2,5 δισ. ευρώ κατά τον ίδιο μήνα του 2018, παρουσιάζοντας μείωση 1,5%, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.
Οπως σημειώνει, η αντίστοιχη μεταβολή χωρίς τα πετρελαιοειδή κατά τον μήνα Ιανουάριο 2019 παρουσίασε αύξηση κατά 84,6 εκατ. ευρώ δηλαδή 5,0% και η αντίστοιχη μεταβολή χωρίς τα πετρελαιοειδή και τα πλοία κατά τον μήνα Ιανουάριο 2019 παρουσίασε αύξηση κατά 85,2 εκατ. ευρώ, δηλαδή 5%.
Από την άλλη πλευρά, η συνολική αξία των εισαγωγών ήταν 4,6 δισ. ευρώ έναντι 4,5 δισ. ευρώ κατά τον ίδιο μήνα του έτους 2018 παρουσιάζοντας αύξηση, σε ευρώ, 3,1%. Η αντίστοιχη μεταβολή χωρίς τα πετρελαιοειδή παρουσίασε αύξηση κατά 202,2 εκατ. ευρώ, δηλαδή 6,5%, ενώ στην αντίστοιχη μεταβολή χωρίς τα πετρελαιοειδή και τα πλοία κατά το μήνα Ιανουάριο 2019 καταγράφεται άνοδος κατά 86,9 εκατ. ευρώ, δηλαδή 2,8%.
Έτσι, το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου τον Ιανουάριο 2019 διαμορφώθηκε σε 2,1 δισ. ευρώ έναντι 1,9 δισ. ευρώ) κατά τον ίδιο μήνα του έτους 2018, παρουσιάζοντας αύξηση, σε ευρώ, 9,0%. Η αντίστοιχη μεταβολή χωρίς τα πετρελαιοειδή κατά τον μήνα Ιανουάριο 2019 παρουσίασε αύξηση του ελλείμματος κατά 117,6 εκατ. ευρώ, δηλαδή 8,3%, ενώ η αντίστοιχη μεταβολή χωρίς τα πετρελαιοειδή και τα πλοία κατά το μήνα Ιανουάριο 2019 παρουσίασε αύξηση κατά 1,7 εκατ. ευρώ, δηλαδή 0,1%.
- Κακοκαιρία Byron: Ξεπέρασε τα 280 χιλιοστά το ύψος βροχής στην Παλαιοκούνδουρα Μάνδρας στο τριήμερο
- Πόσο χρυσό κατέχουν οι δέκα χώρες με το μεγαλύτερο απόθεμα – Η θέση της Ελλάδας
- Ίντερ – Κόμο 4-0: «Τεσσάρα» και κορυφή για τους «νερατζούρι»
- Μπέτις – Μπαρτσελόνα 3-5: Πεντάρα με σούπερ Φεράν και +4!
- «Ο πατέρας ήταν γεμάτος αίματα» – Τι λέει μάρτυρας της τραγωδίας με το 2χρονο και το πίτμπουλ
- Κίνα: Ο «αναπνευστήρας» της Ρωσίας στον πόλεμο κυρώσεων





