Μπαράζ 51 παραβιάσεων στο Αιγαίο από τουρκικά αεροσκάφη
Ένα ζευγάρι τουρκικών F-16 και ένα κατασκοπευτικό Cn-235 προχώρησαν την Πέμπτη σε μπαράζ παραβιάσεων του Εθνικού Εναέριου Χώρου στο Αιγαίο, 51, συνολικά, καθώς και σε μία υπέρπτηση ανατολικά της Αμοργού.
Ένα ζευγάρι τουρκικών F-16 και ένα κατασκοπευτικό Cn-235 προχώρησαν την Πέμπτη σε μπαράζ παραβιάσεων του Εθνικού Εναέριου Χώρου στο Αιγαίο, 51, συνολικά, καθώς και σε μία υπέρπτηση ανατολικά της Αμοργού. Η παραβατική δραστηριότητα δείχνει ότι η Άγκυρα συνεχίζει να προκαλεί παρά τις συμφωνίες και τις συναντήσεις Τσίπρα-Ερντογάν και Αποστολάκη-Ακάρ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, οι 30 παραβιάσεις έγιναν από το CN-235 και οι υπόλοιπες από το ζεύγος των F-16, στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.
Σημειώνεται ότι μία εκ των ανωτέρω παραβιάσεων ήταν η υπερπτήση που πραγματοποίησε ζεύγος μαχητικών F-16 στις 12.12 πάνω από τη βραχονησίδα Μαυρίας, ανατολικά της Αμοργού στα 18.000 πόδια
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Σιγά μη φοβηθώ!..»
- Στο… εδώλιο η Google με αντιμονοπωλιακή αγωγή
- Μελάνια Τραμπ: Οργανώνει ιδιωτική προβολή στον Λευκό Οίκο για ντοκιμαντέρ με τη ζωή της
- Νταβός: Η επιστροφή σε έναν κόσμο που αλλάζει – Απολογισμός του Politico
- Η μητέρα της 16χρονης Λόρα «σπάει» τη σιωπή της – «Είσαι η ζωή μας, δώσε μας ένα σημάδι ότι είσαι καλά»
- Mercosur: Η ηγεσία της ΕΕ πιέζει για την εφαρμογή της συμφωνίας, που έχει παραπεμφθεί στο Ευρωδικαστήριο



