Κύπρος: Προκλήσεις του κατοχικού στρατού – Εμπόδισαν γεωργούς να πάνε στα χωράφια τους
Νέα ένταση στην περιοχή της «νεκρής ζώνης», της Δένειας αυτή τη φορά φαίνεται να δημιουργούν τα τουρκικά κατοχικά στρατεύματα στην Κύπρο, επαναλαμβάνοντας τις προκλήσεις του περασμένου Νοέμβρη
Νέα ένταση στην περιοχή της «νεκρής ζώνης», της Δένειας αυτή τη φορά φαίνεται να δημιουργούν τα τουρκικά κατοχικά στρατεύματα στην Κύπρο, επαναλαμβάνοντας τις προκλήσεις του περασμένου Νοέμβρη, ενώ με τις κινήσεις στα Στροβίλια επιχειρείται να αποδομηθεί ο ρόλος της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών.
Πληροφορίες που επικαλείται η κυπριακή ιστοσελίδα philenews.com αναφέρουν ότι Ελληνοκύπριοι γεωργοί μετέβησαν το Σάββατο στα χωράφια τους για να επιθεωρήσουν τα σπαρτά τους, αλλά παρεμποδίστηκαν από μέλη του τουρκικού στρατού.
Το γεγονός επιβεβαιώνει και ο κοινοτάρχης Δένειας, Χριστάκης Παναγιώτου, ο οποίος ανέφερε ότι 20 περίπου στρατιώτες παρατάχθηκαν ώστε να μην επιτραπεί η διέλευση στους Ελληνοκύπριους γεωργούς. Σημειώνει δε ότι η συγκεκριμένη πρόκληση ξεκίνησε πριν ένα χρόνο, σε μια προσπάθεια διεκδίκησης και εδραίωσης των κατοχικών στρατευμάτων εντός της νεκρής ζώνης, που αποτελεί έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας που παραδόθηκε στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ.
Οι τοπικές αρχές ενημέρωσαν άμεσα το Υπουργείο Εξωτερικών, όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, ενώ βρίσκονται σε επικοινωνία με τους άνδρες της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, οι οποίοι «δεν μπορούν να κάνουν και τίποτε», όπως παραδέχθηκε ο Κοινοτάρχης της ακριτικής Δένειας.
- Η αποστολή του Ολυμπιακού για το ντέρμπι με την ΑΕΚ
- Κέιτ Μπέκινσεϊλ: Βάζει στόχο την πατριαρχία του Χόλιγουντ – To πέος του Μαρκ Ράφαλο και η Γάζα
- Ισόβια στον καθηγητή πολεμικών τεχνών για τη δολοφονία της Ολγας – Συγκλονίζει η μητέρας της
- Τραγωδία στον Πειραιά – Τροχαίο με νεκρό 17χρονο που παρασύρθηκε από αστικό λεωφορείο
- Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΛ Novibet 3-1: Νικηφόρα αρχή στα πλέι αουτ οι Αρκάδες, ελπίζουν για την παραμονή
- Κινεζικές εταιρείες εμπορεύονται πληροφορίες «θησαυρό» για την Τεχεράνη





