Δράμα: Κλειστό το χιονοδρομικό του Φαλακρού λόγω χιονιού
Κλειστό για λόγους ασφαλείας παραμένει τα τελευταία εικοσιτετράωρα το χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού, λόγω του μεγάλου όγκου χιονιού που συγκεντρώθηκε σε όλο το βουνό εξαιτίας των σφοδρής χιονόπτωσης στην περιοχή όλο το προηγούμενο διάστημα.
Κλειστό για λόγους ασφαλείας παραμένει τα τελευταία εικοσιτετράωρα το χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού, λόγω του μεγάλου όγκου χιονιού που συγκεντρώθηκε σε όλο το βουνό εξαιτίας των σφοδρής χιονόπτωσης στην περιοχή όλο το προηγούμενο διάστημα.
Όπως εξηγεί, μιλώντας στο ΑΠΕ–ΜΠΕ, ο περιφερειακός σύμβουλος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Γεωργιτσόπουλος, υπεύθυνος για το χιονοδρομικό, «η κατάσταση είναι δύσκολη λόγων της υπερβολικά μεγάλης ποσότητας χιονιού που έχει συσσωρευτεί στις πλαγιές του βουνού. Η όλη κατάσταση επιδεινώνεται από τους δυνατούς αέρηδες, τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή και τις χιονοστιβάδες που τείνουν να σχηματιστούν, καθώς το νερό από το λιωμένο χιόνι δημιούργησε τρύπες στο εσωτερικό του χιονιού, με αποτέλεσμα τεράστιοι όγκοι χιονιού να είναι έτοιμοι να καταρρεύσουν».
«Το χιόνι» συνεχίζει, «σε αρκετά σημεία του βουνού, έχει ξεπεράσει ακόμα και τα οκτώ μέτρα, ενώ προβλήματα υπάρχουν με την ηλεκτροδότηση. Από νωρίς σήμερα το πρωί ανοίχθηκε ο δρόμος που οδηγεί στο χιονοδρομικό, αλλά δεν μπορεί να δεχθεί κόσμο».
Ο κ. Γεωργιτσόπουλος υπογράμμισε ακόμα ότι υπάρχει επικοινωνία με τον ανάδοχο που έχει την ευθύνη λειτουργίας του χιονοδρομικού, ώστε αν κριθεί απαραίτητο να έρθει από την Ιταλία ειδικό συνεργείο που ειδικεύεται στην πρόκληση τεχνικών χιονοστιβάδων, προκειμένου να αποσυμφορηθεί το βουνό και το χιονοδρομικό κέντρο ν’ ανοίξει και πάλι στο κοινό.
Ο περιφερειακός σύμβουλος υπογραμμίζει ωστόσο ότι καθημερινά γίνεται από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς μια μεγάλη προσπάθεια το χιονοδρομικό να λειτουργεί με ασφάλεια για τον κόσμο και προς αυτή την κατεύθυνση στοχεύουν όλες οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται.
- Οι νέες πιθανότητες πρόκρισης για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ – Το σενάριο για «εμφύλιο» στα πλέι-οφ
- «Φραπές»: «Μας φλόμωσε στο ψέμα» – Αντιδράσεις των κομμάτων στην παρωδία της Εξεταστικής
- Θρίλερ με τον Δανό δότη σπέρματος: «Η πιθανότητα να αναπτύξεις καρκίνο πλησιάζει το 90%» – Τι λέει καθηγητής
- Καλιφόρνια: Ισχυρή έκρηξη σε αγωγό αερίου – Τουλάχιστον 6 τραυματίες, σοβαρές ζημιές σε 3 κτίρια
- NCAA: Νέα τρομερή εμφάνιση και «τριαντάρα» του Αβδάλα (vid)
- Ο εντερικός – εγκεφαλικός άξονας του σκύλου: Πώς το έντερο επηρεάζει το άγχος, τη συμπεριφορά, την ευζωία του





