Eμβόλιμη αγωνιστική σήμερα στη Σούπερ Λίγκα κι ευκαιρία να φύγει η κουβέντα από τη διαιτησία και να πάει στο ποδόσφαιρο. Αν υπάρχει λοιπόν ένα παράδειγμα που αντικατοπτρίζει αυτό το ψευτοπρωτάθλημα που βλέπουμε, είναι ο Αστέρας Τρίπολης. Καθώς δεν ξεκινάει καλά, αλλάζει κάποια στιγμή τον Παντελίδη με τον Παράσχο. Κι ενώ είχε μόλις 6 βαθμούς σε δέκα παιχνίδια παίρνει φόρα και κάνει τέσσερις νίκες σερί. Λάρισα 2-0, Λεβαδειακό 2-0, Γιάννινα 1-0, ΟΦΗ 2-1. Ακολούθως, όταν το πρόγραμμα αρχίζει να ζορίζει, δεν κάνει σεφτέ. 3-0 από ΠΑΟΚ, επίσης 3-0 από την ΑΕΚ, 2-0 από τον Ολυμπιακό. Οκτώ γκολ παθητικό, μηδέν ενεργητικό. Σ’ αυτά τα τρία ματς, αν εξαιρεθούν τα πρώτα 45 λεπτά με τον ΠΑΟΚ στην Τρίπολη, δεν υπήρχε στο γήπεδο. Μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ ο Παράσχος δηλώνει, «στόχος στο δεύτερο ημίχρονο ήταν να αποφύγουμε το ρεζιλίκι».

Λάστιχο

Στο 0-2 με τον Ολυμπιακό στην Τρίπολη, ο Αστέρας δεν ακουμπάει την μπάλα. Μια από τις αξιόλογες ομάδες της Σούπερ Λίγκας πάει τόσο εύκολα από το «πέντε στα πέντε» στο «τρία στα τρία». Σ’ ένα πρωτάθλημα τριών ταχυτήτων, αλλά με τις ομάδες πρώτης γραμμής ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό να βλέπουν τις άλλες με τα κιάλια. Η ΑΕΚ τρέχει ένα μικρό σερί, δείχνει να ανακάμπτει, αλλά θα περιμένουμε να τη δούμε στα δύσκολα. Αρχής γενομένης από το ματς με τον ΠΑΟΚ την Κυριακή στο ΟΑΚΑ. Ο Ατρόμητος με τρεις ήττες, μία ισοπαλία στα τέσσερα τελευταία ματς δείχνει να ξεφουσκώνει. Ο Παναθηναϊκός έμεινε από λάστιχο. Κι εδώ ακριβώς βρίσκεται το οξύμωρο. Δεν υπάρχει ομάδα για την 5η θέση που δίνει το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο. Με τους τέσσερις διεκδικητές να παίζουν μεταξύ τους: Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός σήμερα, Ξάνθη – Αρης αύριο. Η Ξάνθη, με έξι νίκες, έξι ισοπαλίες, πέντε ήττες σε 17 ματς, βρίσκεται μαζί με τον Παναθηναϊκό στην 5η προνομιούχα θέση.

Ψαλίδα

Με τον πήχη να έχει κατέβει τόσο χαμηλά, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποιος τελικά θα τα καταφέρει. Οταν πριν από δύο χρόνια ο Πανιώνιος είχε τερματίσει 5ος με 52 βαθμούς. Είναι προφανές ότι η ψαλίδα μεγαλώνει. Ο ΠΑΟΚ μετράει 16 νίκες και μία ισοπαλία σε 17 παιχνίδια. Ο Ολυμπιακός φτιάχνοντας μία καινούργια ομάδα από το μηδέν, ήθελε τον χρόνο του. Από τη στιγμή που έστρωσε βήμα, πάει αφρενάριστος. Η κούρσα για τον τίτλο έχει θεωρητικό και μόνο χαρακτήρα. Ποιος μπορεί να σταματήσει τον (αήττητο) ΠΑΟΚ στα 13 παιχνίδια που απομένουν. Είναι μετρημένα κουκιά. Ενα παιχνίδι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ κι άλλο ένα με τον Ολυμπιακό το μεθεπόμενο Σάββατο στην Τούμπα. Σ’ αυτά τα δύο ματς θα κριθεί αν το πρωτάθλημα θα τελειώσει ουσιαστικά από τον Φεβρουάριο ή αν ο Ολυμπιακός θα διατηρήσει τις (μαθηματικές) ελπίδες του. Το άλλο παιχνίδι όπου ενδεχομένως ο ΠΑΟΚ μπορεί να χάσει βαθμούς εντάσσεται στο στατιστικό λάθος.

Σερί

Οταν ως πλέον δύσκολα μπορούν να χαρακτηρισθούν αυτά με Παναθηναϊκό – Παναιτωλικό εκτός έδρας και με Αρη – Ατρόμητο στην Τούμπα. Μπάλα είναι βέβαια. Ολα γίνονται. Το απρόοπτο όμως γίνεται μία φορά. Δεν συμβαίνει κάθε μέρα. Και ειδικότερα μάλιστα στις συνθήκες που διεξάγεται το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. Κι όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει το δικό του σερί. Καταρχήν τουλάχιστον στα τρία ματς που ακολουθούν. Λάρισα – Πανιώνιο στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, ΠΑΟΚ. Το διπλό στην Τούμπα είναι εκ των ων ουκ άνευ για τους Ερυθρόλευκους προκειμένου να διατηρήσουν τις όποιες ελπίδες τους. Ολα λοιπόν θα παιχτούν σε επτά μέρες. Την προσεχή Κυριακή στο ΟΑΚΑ ΑΕΚ – ΠΑΟΚ και το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στην Τούμπα, ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός. Προσωπική άποψη: όχι σχετικά με το ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα, αλλά πότε θα το πάρει.