Για δύο αποτελέσματα κατέβηκε στην Πάτρα ο Λεβαδειακός (βολευόταν και με την ισοπαλία), όμως η Παναχαϊκή ήταν η ομάδα που κατέκτησε τελικά τη δεύτερη προνομιούχο θέση στον 5ο όμιλο του Κυπέλλου πίσω από τον Ολυμπιακό. Οι Αχαιοί νίκησαν 2-1 τους Βοιωτούς και προκρίθηκαν στους «16» του θεσμού, ύστερα από 13 χρόνια (2005-06).

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 8ο λεπτό, όταν ο Παναγιώτης Κυνηγόπουλος πήδηξε ψηλότερα από όλους και με κεφαλιά εκμεταλλεύτηκε την σέντρα του Ντάσιου από δεξιά για το 1-0 της Παναχαϊκης. Όπως ήταν λογικό, το γρήγορο γκολ έδωσε άλλο αέρα στους παίκτες της ομάδας που μπορούσαν να ελέγχουν το ρυθμό, μένοντας πίσω και στοχεύοντας στις αντεπιθέσεις. Οι Αχαιοί διπλασίασαν τα τέρματά τους, στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 69ο λεπτό, όταν ένας άλλος Παναγιώτης, ο Μωραΐτης, μπήκε στην περιοχή και το σουτ που επιχείρησε, κόντραρε στον Ζησόπουλο με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Μπάγιτς (2-0).

Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν στα εναπομείναντα λεπτά και κατάφεραν να μειώσουν στο 77ο λεπτό με σκόρερ τον Μαρκόφσκι, που πήρε την κεφαλιά μετά την σέντρα το Καραχάλιου, έψαξαν και το γκολ της ισοφάρισης που θα τους έδινε την πρόκριση, όμως δεν το βρήκαν ποτέ, με το σφύριγμα της λήξης να δίνει το έναυσμα για πανηγυρισμούς στον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί στο γήπεδο της Αγυιάς.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Παναχαϊκή: Καπούταγλης, Ντάσιος, Σταμόπουλος, Λουμπαρδέας, Τσελεπίδης, Φουρλάνος (64′ Μουστακόπουλος), Πλέγας (82′ Σωτηράκος), Μαυριάς (71′ Αργυρόπουλος), Κυνηγόπουλος, Μωραΐτης, Ελευθεριάδης

Λεβαδειακός: Μπάγιτς, Ναγκίς, Καθάριος (66′ Ιωαννίδης), Μαρκόφσκι, Ζησόπουλος, Καραχάλιος, Παντελιάδης, Τσαμπούρης, Κρνέτα (46′ Σαβαντογκό), Βίντεκερ (58′ Στανόγεβιτς), Λιάγκας.

5ος ΟΜΙΛΟΣ
19/12 Αρης Αβάτου – Ολυμπιακός 1-2
20/12 Παναχαϊκή – Λεβαδειακός 2-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ολυμπιακός 9 (5-1)
Παναχαϊκή 6 (3-3)
Λεβαδειακός 3 (5-2)
Αρης Αβάτου 0 (1-7)