Βενιζέλος: Απαιτείται στρατηγική ψυχραιμία απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις
«Στρατηγική ψυχραιμία» συνιστά ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στον απόηχο των νέων τουρκικών προκλήσεων
«Στρατηγική ψυχραιμία» συνιστά ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στον απόηχο των νέων τουρκικών προκλήσεων.
Κατά την παρουσίαση του νέου βιβλίου του, «Η Δημοκρατία μεταξύ συγκυρίας και Ιστορίας – Προσδοκίες και κίνδυνοι από την αναθεώρηση του Συντάγματος», ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για «αυξημένη ένταση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο που οφείλεται στα πολύ μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τουρκία», σημειώνοντας πως απαιτείται από την πλευρά μας «σταθερότητα βεβαίως στην προάσπιση των εθνικών συμφερόντων αλλά και εκτίμηση των πραγματικών λόγων για τους οποίους συμβαίνει το καθετί».

Αναλυτικά η δήλωση του Ευ. Βενιζέλου
«Εδώ και πολύ καιρό τώρα έχουμε μια αυξημένη ένταση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο που οφείλεται στα πολύ μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τουρκία. Και στο εσωτερικό της και στην άλλη πλευρά των συνόρων. Σε σχέση κυρίως με τις κουρδικές δυνάμεις, τη γραμμή των συνόρων της με τη Συρία, το Ιράκ, το Ιράν. Άρα χρειάζεται από την πλευρά μας στρατηγική ψυχραιμία. Σταθερότητα βεβαίως στην προάσπιση των εθνικών συμφερόντων αλλά και εκτίμηση των πραγματικών λόγων για τους οποίους συμβαίνει το καθετί».
- Παρελθόν από τον πάγκο του Άρη ο Μανόλο Χιμένεθ
- Ίλιον: Διασώστης του ΕΚΑΒ πήγε σε κέντρο διασκέδασης για βοήθεια σε γυναίκα που λυποθύμισε και άρχισε να τραγουδά
- Νετανιάχου: Θέλει «εξάγωνο συμμαχιών» με Ινδία, Ελλάδα, Κύπρο, αραβικά και αφρικανικά κράτη
- Φενέρμπαχτσε – Μπεσίκτας 91-74: Πήρε το Κύπελλο η ομάδα του Γιασικεβίτσιους
- Αρνήθηκαν την μετάθεση σε πατέρα παιδιού με βαρύ αυτισμό – Δουλεύει 507 χλμ. μακριά από το σπίτι του
- Όλα τα γκολ και τα highlights της 22ης αγωνιστικής της Super League (vids)
- Το «αδιαχώρητο» στη Βαρβάκειο αγορά για το σαρακοστιανό τραπέζι – Πού κυμαίνονται οι τιμές
- Super League: Η βαθμολογία μετά την ολοκλήρωση της 22ης αγωνιστικής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 22.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/tony-chen-9hX9N-wMyzQ-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442