Τάρτα με φρούτα
Εντυπωσιακή και πεντανόστιμη!
Υλικά για 6 μερίδες
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
75 γρ. βούτυρο σε κύβους (ανάλατο)
1 κρόκος αυγού
50 γρ. ζάχαρη
1/2 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
Για τη γέμιση
500 γρ. κράνμπερι ή μύρτιλα ή σμέουρα κατεψυγμένα
70 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ τρίβετε το αλεύρι και το βούτυρο μέχρι να σχηματιστούν ψίχουλα. Κατόπιν προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε. Χτυπάτε το αυγό με το εκχύλισμα βανίλιας και το προσθέτετε στο μείγμα.
2. Φτιάχνετε μια ζύμη προσθέτοντας και λίγο νερό αν χρειάζεται. Σχηματίζετε μια μπάλα με τη ζύμη, την τυλίγετε σε διάφανη μεμβράνη και τη βάζετε μία ώρα στο ψυγείο.
3. Στη συνέχεια, προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C και ανοίγετε ένα φύλλο πάχους 3 χιλ. Το στρώνετε σε μια ταρτιέρα (με αποσπώμενη βάση, διαμέτρου 22 εκ.) και κόβετε με ένα μαχαίρι ή ψαλίδι κουζίνας το φύλλο που κρέμεται. Τρυπάτε τη βάση της τάρτας με ένα πιρούνι για να αποφύγετε τη δημιουργία φυσαλίδων κατά το ψήσιμο.
4. Στρώνετε τη βάση της τάρτας με ένα αντικολλητικό χαρτί, τοποθετείτε από πάνω ξερά φασόλια και ψήνετε στο φούρνο για 10΄. Αφαιρείτε τα φασόλια και το χαρτί . Και την αφήνετε να κρυώσει.
5. Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη γέμιση. Βάζετε τα κατεψυγμένα φρούτα σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τη ζάχαρη και τα βράζετε σε σιγανή φωτιά για 10-12΄ μέχρι να πήξουν. Τα αφήνετε να κρυώσουν και αδειάζετε το μείγμα στην τάρτα στρώνοντάς το ομοιόμορφα με μια ξύλινη κουτάλα.
6. Ψήνετε την τάρτα στον φούρνο για 25-30΄
- Ο Κώστας Παπανικολάου… ξεμπλόκαρε τον Μπαρτζώκα σε κρίσιμο τάιμ άουτ (vid)
- Ουκρανία: Χωρίς θέρμανση το 1/3 του Κιέβου μετά τις ρωσικές επιθέσεις – 320.000 νοικοκυριά δεν έχουν ρεύμα
- e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών έως τις 2 Ιανουαρίου
- NBA: Πιθανή «μετακόμιση» στη Euroleague βλέπουν οι Αμερικανοί για το Νο2 στο draft του 2020
- Ακραία καιρικά φαινόμενα στην Ευρώπη – Οι καύσωνες και οι πλημμύρες που σημάδεψαν το 2025
- Ευρώ: H Βουλγαρία στο κατώφλι του ενιαίου νομίσματος